Persoanele cu dizabilități din Cluj-Napoca pot depune cereri pentru persoanele cu dizabilități.
În această toamnă, grupul Flavours și Universitatea de Știință Agricolă și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca și-au unit forțele pentru a le oferi masteranzilor Facultății de Știință și Tehnologia Alimentelor stagii de practică avansate în cadrul unora dintre cele mai apreciate locații Flavours din Cluj. Astfel, tinerii pasionați de gastronomie care își doresc o carieră de excepție în sectorul HoReCa pot să-și testeze cunoștințele dobândite la școală și să își pună în valoare talentele activând în bucătăria unor restaurante premium și învățând secretele meseriei de la cei mai buni în domeniu.
Restaurantele Stradale Cluj-Napoca și Stradale Transylvania College din cadrul grupului Flavours și-au deschis porțile în această toamnă pentru a-i primi cu brațele deschise pe tinerii masteranzi ai USAMV Cluj-Napoca. Viitorii specialiști în sectorul HoReCa vor putea vedea și experimenta ei înșiși ce se întâmplă în bucătăria unui restaurant premium, ce înseamnă profesionalism și pasiune în acest domeniu și cum să lucreze la cele mai înalte standarde.
Tinerii aspiranți în acest domeniu vor afla mai multe despre munca într-o bucătărie adevărată de la profesioniștii clujeni ai Flavours precum Alex Strugariu, bucătar-șef la Stradale Cluj-Napoca: „La facultate, studenții învață teorie, dar, câteodată, experiența practică le oferă o înțelegere total diferită. Aici, la Stradale, au ocazia să treacă de partea cealaltă a baricadei, să vadă care este realitatea”, spune acesta.
Stagiile de practică sunt supervizate de Romina Marc, șef lucrăriUSAMV, care se asigură că masteranzii înțeleg cum se transpune în practică teoria învățată la școală.
„Masteranzii care participă la aceste stagii vin din cadrul specializării Gastronomie, Nutriție și Dietetică, disciplina Managementul Calității în Gastronomie. Sunt extrem de bucuroasă că acești tineri au ocazia să vadă, în cadrul celor două restaurante Stradale, un exemplu pozitiv de cum se fac lucrurile, un exemplu concret de ’așa da’. Este esențial pentru ei ca, la început de drum, să înțeleagă ce înseamnă o bucătărie bine dotată, bine îngrijită și igienizată conform standardelor de calitate în gastronomie. Așa că le mulțumim
reprezentanților celor două restaurante, precum și grupului Flavours, că ne-au primit”, spune Romina Marc, șef lucrăriUSAMV Cluj-Napoca.
„Mă bucur mult că îi avem alături de noi pe tinerii din cadrul USAMV Cluj-Napoca, pentru că văd în ei același entuziasm și pasiune pentru acest domeniu pe care le simțim și noi, zi de zi. Au trecut 10 ani de când am deschis prima locație Stradale, timp în care am ajutat la formarea multor tineri care și-au dorit o carieră într-o meserie creativă, care aduce multă satisfacție, te ține în priză constant și nu te plictisește niciodată. Mulți dintre acei tineri au rămas alături de noi și au devenit profesioniștii din bucătăriile Flavours Group de astăzi. Așa că le urez succes masteranzilor USAMV Cluj-Napoca în cadrul stagiilor pe care le efectuează în locațiile Stradale și sper să-i revăd pe cât mai mulți dintre ei și după terminarea studiilor. Îi așteptăm cu nerăbdare”, spune Raluca Țeposu, fondator Flavours Group.
Cu peste 450 de angajați și colaboratori la nivel național, grupul Flavours se implică constant în inițiative care oferă tinerilor oportunitatea de a dobândi cunoștințe și abilități practice într-un mediu real de lucru, înțelegând perfect rolul cheie al stagiilor de practică în formarea viitorului. Parteneriatul încheiat anul acesta cu USAMV Cluj-Napoca se înscrie, de asemenea, în viziunea mai amplă a grupului Flavours care pune Clujul în centrul acțiunilor sale de dezvoltare strategică pentru 2024-2025, vizând deschiderea de noi locații și consolidarea prezenței Stradale în școli.
###
Despre Flavours Group
Flavours a luat naștere în 2002, ca o companie de catering care livra mâncare cum nu se mai găsea în România, sub semnătura lui Chef Foa. Și pentru că fiecare livrare era un eveniment în sine și niciun meniu nu semăna cu un altul, s-a dezvoltat firesc și divizia de evenimente tailor-made. Astfel, Flavours a început să livreze o experiență 360° pentru toate simțurile. Flavours are divizii în București și Cluj, iar livrările se pot face în toată țara.
În 2015, a apărut Stradale și, pentru prima oară, prânzul dintr-o clădire de birouri, școală sau instituție publică venea cu o experiență completă – calitate superioară a ingredientelor, gust memorabil, designul unui restaurant de seară și atmosfera unui festival de mâncare. Dintr-un desert iubit în București, Mitzu s-a dezvoltat firesc într-o cafenea unde poți savura o cafea de specialitate, dulciuri și sendvișuri făcute în casă. Stradale si Mitzu sunt poziționate în clădirile de birouri tip A, în București, Cluj și Timișoara, în școli private, dar și în instituții, precum Ambasada SUA sau Senatul României.
Bruto este cel mai nou brand al grupului și primul concept à la carte. Creat într-o clădire veche de peste 200 de ani, care adăpostea, pe vremuri, fostele grajduri imperiale, restaurantul se întinde pe două etaje și a păstrat detalii din arhitectura și designul locației.
În cei peste 22 de ani de activitate, Flavours Group a ajuns la peste 6milioane de clienți prin serviciile oferite de fiecare brand în parte. Flavours Group deține peste 35 de locații în București și Cluj.