efainlacluj.ro

Drumul express care va lega DN1 inainte de Tureni cu Autostrada A3 a fost scos la licitatie. Executie in 18 luni

Drumul expres pentru realizarea conexiunii dintre Autostrada A3 și drumul național DN1 (zona Tureni) a fost scos la licitație de către DRDP Cluj cu sprijinul Ministerului Transporturilor (CNAIR).

Proiectul se află în faza controlului ex-ante realizat de către ANAP și are o durată de execuție de 18 luni.

Valoarea devizului general aprobat conform H.G. 853/30.06.2022 este de 788.787.897 lei cu TVA. Proiectul are asigurată finanțarea necesară pentru implementarea lucrărilor.

Acest proiect va contribui la descongestionarea traficului din Cluj – Napoca, zona Baciu – Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – Apahida. Traficul greu care azi se descarcă de pe autostrada la Gilău – Nădășel și pleacă în direcția Maramureș sau Bistrița va ocoli municipiul Cluj-Napoca utilizând drumul expres nou propus în zona Tureni și centura ocolitoare Vâlcele – Apahida.

De asemenea, traficul Gilău – Cluj-Napoca va fi diminuat având în vedere posibilitatea utilizării unei alte conexiuni cu Autostrada Transilvania, cea propusă prin acest proiect.

Felicitări echipei DRDP Cluj-Napoca pentru implicare și profesionalism și, nu în ultimul rând, Ministerului Transporturilor și CNAIR pentru finanțare și implicare în promovarea proiectului.

Read Previous

Concursul GAMES of SCIENCE, organizat de UBB în colaborare cu British Council Romania

Read Next

VIDEO. U Cluj joaca maine un meci important cu ultima clasata. Ce a spus Nelutu Sabau despre disputa care se joaca la Medias.