efainlacluj.ro

Duminica la Vladeasa va avea loc Cupa Vladeasa la schi alpinism si schi de tura

🏆 𝐃𝐮𝐦𝐢𝐧𝐢𝐜𝐚, 𝟐𝟔 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞, 𝐚 𝐜𝐢𝐧𝐜𝐞𝐚 𝐞𝐝𝐢𝐭𝐢𝐞 𝐚 𝐂𝐮𝐩𝐞𝐢 𝐕𝐥𝐚𝐝𝐞𝐚𝐬𝐚 𝐥𝐚 ⛷ 𝐬𝐜𝐡𝐢 𝐚𝐥𝐩𝐢𝐧𝐢𝐬𝐦 𝐬𝐢 𝐬𝐜𝐡𝐢 𝐝𝐞 𝐭𝐮𝐫𝐚

🔷 Cea de a cincea ediție a 🏆 Cupei Vlădeasa – schi alpinism și schi de tură 🎿 va avea loc 𝐝𝐮𝐦𝐢𝐧𝐢𝐜𝐚, 𝟐𝟔 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑, zi cu condiții meteo ceva mai ”omenești”, îndeosebi în zona de creastă. Organizatorii – ➡️Asociația Salvamont Vlădeasa Cluj și ➡️Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, serviciu public de interes județean care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, au decis ca startul, în acest an, să fie în zona refugiului Salvamont (cota 1400 metri), însă căderile de zăpadă ❄️ 💨anunțate pentru acest weekend în zonă ar putea face posibilă pornirea tot de la locul consacrat, de pe platoul de mai jos de Cabana Vlădeasa.

🔷Potrivit organizatorilor, și în acest an vor avea loc 2️⃣ probe:
🎿Cea de 𝘀𝗰𝗵𝗶 𝗮𝗹𝗽𝗶𝗻𝗶𝘀𝗺, cu o lungime de circa 20 km și cu o diferență de nivel pozitivă de aproximativ 1600 m, cu un traseu ce trece și pe Vârful Vlădeasa și pe la Pietrele Albe, cu două zone de urcat ”pe picioare”;
🎿Cea de 𝘀𝗰𝗵𝗶 𝗱𝗲 𝘁𝘂𝗿𝗮, cu o lungime de circa 10 km și o diferență de nivel pozitivă de circa 1000 m, un traseu ce ajunge până la vârful secundar și constă în parcurgerea a două bucle.

🔷Ca și în anii precedenți, la concursul organizat sub egida Federației Române de Alpinism și Escaladă 🏂⛷sunt așteptați și sportivi amatori și cei din elita schi-alpinismului. Organizatorii au pregătit premii pentru fiecare categorie de vârstă.

foto credit 📸: Ovidiu Bujor

Read Previous

“OSERUL” de masini din Floresti dispare. In acel loc va aparea un Mall. Cum va arata

Read Next

Cum arata dupa modernizare o scoala si o sala de sport din Cluj-Napoca. Proiect de 15 milioane. Galerie FOTO