efainlacluj.ro

Dupa cumpararea hotelurilor Opera Plaza si Topaz, UBB mai cumpara un HOTEL in Cluj-Napoca. Suma astronomica

Universitatea Babeș Bolyai va achiziționa hotelul Onix. Investiția se ridică la suma de 4,6 milioane de euro

UBB a mai achizitionat in trecut 2 hoteluri, Hotelul Topaz și Opera Plaza.

Recent UBB a început demersurile pentru cumpărarea hotelului Onix. De această clădire vor beneficia studenții Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) și Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, conform unui document semnat, la final de 2021, de către rectorul Daniel David.

Hotel Onix din Cluj-Napoca este alcatuit din 2 corpuri clasificate la 4 stele, respectiv 3 stele, cu o capacitate totala de 64 de camere.

„La UBB avem un deficit major de spaţii academice, atât pentru educaţie, cât şi pentru cercetare. Spre exemplu, numai anul trecut (2020) numărul de studenţi a crescut faţă de 2019 cu 6% (cu 11% la master). În acest mandat mi-am propus să corectez acest deficit, pentru a începe apoi şi un proces de dezvoltare. Studenţii au nevoie de medii moderne de învăţare (nu mai pot sta ca pe vremuri, inclusiv a mea, înghesuiţi în bănci sau, la cursurile de mare interes, chiar pe jos sau pe hol), iar cercetarea are nevoie de laboratoare în spaţii moderne şi adecvate standardelor de astăzi. După ce acoperim nevoile absolut necesare de spaţiu fizic, dezvoltările se vor face în principal în logică digitală, acolo unde acest lucru este adecvat. Pornind de la o analiză de nevoi şi de la planurile de facultate am gândit ca rector, împreună cu echipa rectoratului, un proiect investiţional pe termen lung”, afirma rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Read Previous

Trei partii de ski din Cluj ofera gratuitate elevilor pe partie, vineri, 25 februarie

Read Next

Harta cu zonele bombardate la doar cateva sute de km de Cluj & granita. VIDEO cu primii refugiati

Leave a Reply