efainlacluj.ro

După VIVO MALL, Floreștiul va avea încă un MALL care se va construi pe terenul actualului TÂRG AUTO. Cum va arăta. FOTO

După ce centrul comercial Vivo a adus un val de schimbare în peisajul comercial din Florești, un alt proiect îndrăzneț se pregătește să facă o intrare spectaculoasă. Propus să fie construit pe terenul târgului auto, la ieșirea din Florești spre Gilău, noul mall promite să redefinească experiența de cumpărături în zonă.

Cu un aviz favorabil obținut în ședința de urbanism a Consiliului Județean Cluj, proiectul urmează să intre în etapa elaborării Planului Urbanistic Zonal, marcând astfel un pas semnificativ în direcția realizării acestui concept ambițios. Pe o suprafață de aproximativ 7,5 hectare, mall-ul va fi construit cu o atenție deosebită la detalii și la necesitățile comunității locale.

Din cele 3,7 hectare destinate construcției, o parte semnificativă va fi dedicată spațiului comercial propriu-zis, pe o suprafață de 27 de mii de metri pătrați. Planurile inițiale prevăd trei niveluri la subsol, oferind un total impresionant de 3000 de locuri de parcare, pentru a asigura o experiență confortabilă și convenabilă pentru vizitatori.

Cu toate acestea, proiectul nu se oprește aici. Arhitectul șef al județului a propus o extindere verticală, mall-ul ar putea avea până la 8 etaje, transformându-l într-un reper semnificativ la intrarea spre Cluj de la autostradă. Această evoluție ar putea conferi nu doar un spațiu comercial extins, ci și o atracție arhitecturală remarcabilă în regiune.

Un aspect important al proiectului este accesibilitatea. Mall-ul va beneficia de două intrări distincte, una de pe DN1, unde se va amenaja un sens giratoriu, și alta pe strada Mihai Eminescu, facilitând astfel accesul și fluxul de trafic în zonă.

Cu progresele semnificative înregistrate și cu sprijinul comunității, noul mall în Florești promite să devină un centru vibrant al activității comerciale și sociale, contribuind la dezvoltarea economică și la îmbunătățirea calității vieții în regiune. Odată cu finalizarea acestui proiect, Floreștiul va continua să-și consolideze poziția sa ca un hub comercial dinamic și atrăgător în nord-vestul României.

Read Previous

Un șofer șmecher a găsit soluția parcării după instalarea stâlpilor de pe trotuar de către primărie. FOTO

Read Next

Prețuri ca în Elveția pentru un ski-pass la Partia Buscat din județul Cluj. Un singur telescaun la tot ”domeniul”.