efainlacluj.ro

Emil Boc a fost ales Presedinte al Comitetului European al Regiunilor. Ce atributii implica acest rol

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost ales președintele Comitetului European al Regiunilor pe politica de coeziune teritorială și bugetul UE (COTER). Mandatul său va dura doi ani și jumătate

Emil Boc a fost ales, joi, 29 septembrie, președintele Comitetului European al Regiunilior pe política de coeziune teritorială și bugetul UE.

„Felicitări Emil Boc pentru alegerea dumneavoastră în calitate de președinte al Comisiei EU_CoR pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE.

Acest lucru vine într-un moment crucial pentru regiuni și orașe și pentru Uniunea Europeană în ansamblu. Comitetul va continua să apere o politică de coeziune mai puternică”, a scris Vasco Alves pe Twitter.

În noul său rol de președinte al Comisiei COTER, Emil Boc își va concentra activitatea politică pe utilizarea bugetului UE și a fondurilor de coeziune, decarbonizarea transporturilor și începerea unei reflecții de perspectivă pentru a asigura o politică de coeziune puternică și eficientă în.

„În calitate de președinte COTER, una dintre cele mai mari priorități ale mele este să mă asigur că vom avea o implementare eficientă, durabilă și calitativă a actualelor programe de coeziune și o politică de coeziune puternică în viitor. dedic multă atenție dezbaterilor viitoare. Mă voi întâlni în curând cu comisarul UE pentru politica de coeziune și reforme, Elisa Ferreira, pentru a discuta Planul nostru de acțiune comun: trebuie să lucrăm îndeaproape cu Comisia pentru a oferi sprijinul necesar pentru local și regional autorităților și accelerarea implementării. Vreau să mă asigur că munca noastră în COTER și ca instituție are un impact real în teritoriile noastre și că nicio regiune nu este lăsată în urmă, indiferent de dimensiune, provocări demografice sau geografice. 

Trebuie să lucrăm împreună. cu toate instituțiile UE pentru a ne asigura că vocea orașelor și regiunilor și a cetățenilor noștri este auzită. Coeziunea nu este un aspect tehnice, ci un principiu politic, este lipiciul care menține Europa unită . Viitorul democratic al Europei depinde de viitorul politicii de coeziune. În aceste momente dificile, în special, avem nevoie de coeziune și solidaritate pentru a putea răspunde corect și eficient nevoilor cetățenilor noștri”, a declarat Emil Boc după ce a fost ales.

Sursa: Monitorul de Cluj

Read Previous

Clujenii au incepand de astazi zbor direct catre o destinatie de vis!

Read Next

La UBB va avea loc o conferinta despre influenta celebritatilor pe retelele sociale online