efainlacluj.ro

Emil Boc anunță un proiect inedit pentru Cluj-Napoca: Cimitir pentru animale de companie într-o zonă de pădure – parc

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a făcut o declarație surprinzătoare și inovatoare privind construcția unui cimitir pentru animale de companie într-o zonă de pădure – parc.

Boc a anunțat că proiectul va începe în 2024 și va fi amplasat în zona Valea Gârbăului – Sfântul Ion, beneficiind de cel puțin 2 hectare de teren. Emil Boc a subliniat că acest demers va demara după adoptarea bugetului pentru anul 2024 și că reprezintă un pas important în măsurarea gradului de civilizație al orașului.

“Gradul de civilizație al unui oraș se măsoară și prin respectul pe care îl arată față de animalele de companie. Ele fac parte din viața noastră. Să le prețuim”, a afirmat primarul.

Proiectul vine în întâmpinarea nevoilor comunității de a oferi un loc adecvat și respectuos pentru a-i comemora pe membrii iubiți ai familiei cu blană. Emil Boc a subliniat că această inițiativă este o manifestare a sensibilității și empatiei față de animalele de companie și stă la baza unei comunități mai bine echilibrate.

Primarul a menționat că această zonă de pădure – parc va oferi un cadru natural și relaxant, contribuind la crearea unei atmosfere de liniște și armonie. În plus, va fi creat un spațiu în care oamenii să se reculeagă și să-și amintească cu dragoste de prietenii necuvântători care au adus bucurie în viețile lor.

Pe lângă anunțul proiectului, Emil Boc a prezentat imagini ale unor modele de cimitire – parc – pădure pentru animale de companie din alte țări, ilustrând astfel conceptul și design-ul care ar putea inspira proiectul din Cluj-Napoca. Aceste imagini au arătat cimitire pentru animale de companie înconjurate de vegetație, alei frumos amenajate și monumente personalizate, evidențiind grija și respectul pentru animalele care au fost parte integrantă a familiilor lor.

IMAGINI AICI

Read Previous

Începe Transylvania Open 2024! Karolina Plíšková, favorita numărul 1 a turneului. Cinci jucătoare din România, pe tabloul principal

Read Next

DEAC revine în forță la CFR Cluj și înscrie golul victoriei în minutul 94.