efainlacluj.ro

Emil Boc: “Clujul este primul oras din Romania care va renunta la artificii. Vom avea spectacole cu drone si lasere”

In cadrul unei emisiuni, primarul Clujului Emil Boc a declarat ca pe viitor se va renunta la focurile de artificii, acestea fiind inlocuite cu spectacolele cu deone sau lasere.

„Va fi un spectacol cu drone. Nu e o noutate, am avut și la Zilele Clujului, pentru că este practic noua tendință care se va impune încet, dar sigur, în Europa și în lume. Încet, dar sigur se va renunța la focul de artificii și se va trece la acest tip de spectacole.

Noi facem această tranziție ușoară. Deocamdată vom avea și foc de artificii și spectacol de drone, urmând ca în viitor lucrurile să se ducă spre aceste tipuri de spectacole care sunt, repet, au și mai multe avantaje decât dezavantajele focurilor de artificii. Veți vedea. Cel puțin impresia pe care am avut-o la Zilele Clujulu și pe care alții au avut-o a fost una foarte pozitivă, ceea ce ne-a încurajat să mergem în această direcție. În concluzie, deocamdată mergem în paralel cu amândouă. Vom avea ambele tipuri de spectacol, dar pe termen mediu ne vom duce spre spectacole cu drone sau alte tipuri de tehnologii moderne utilizate în prezent: mappingurile, joc de lasere, jocuri de lumini bazate pe aceste elemente. Sunt lucruri care țin de tehnologia prezentului și viitorului. Suntem primul oraș din România care dăm un asemenea ton”, a declarat Emil Boc în cadrul unei emisiuni radio.

Read Previous

Consiliul Judetean anunta inceperea lucrarilor de reparatii si modernizare a stadionului Cluj Arena

Read Next

VIDEO. In accidentul din Jucu au fost implicate 4 masini. Perioada prielnica accidentelor la Cluj