Persoanele cu dizabilități din Cluj-Napoca pot depune cereri pentru persoanele cu dizabilități.
Emil Boc a oferit propriul exemplu, pentru a-i îndemna pe clujeni să fie în continuare responsabili în privința economisirii și a combaterii risipei. alimentare. În plus, după cum arată autoritățile, combatarea risipei energetice reprezintă de asemenea o prioritate
„Trebuie să avem o cultură a economiei circulare, care înseamnă prelucrarea în integralitate a deșeurilor și transformarea în integralitate în energie, precum și un cult pentru a arunca mai puțin.
Să nu aruncăm mâncare, să nu cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie, pentru ca după să le aruncăm”, a explicat edilul Emil Boc.
„Din nefericire, și în Europa, și în România există un grad destul de mare de risipă alimentară.
Când mă duc la raft, am început și eu să-mi impun, să văd dacă am nevoie de un produs sau nu am nevoie.
Și, până nu golesc tot din frigider, laptele sau celelalte alimente, nu iau ca să le arunc după aceea pe celelalte”, a exemplificat primarul Emil Boc.
Primăria intenționează să facă publice datele privind planul de economisire și eliminare a risipei.
„Voi primi săptămâna viitoare o analiză, sper să o prezint. Septembrie 2022 raportat la septembrie 2021, octombrie 2022-octombrie 2021 din perspectiva eliminării risipei. Să vedem cât am cheltuit, cât gaz s-a consumat anul trecut în clădirile publice ale Primăriei și în școli, cât s-a economisit la gaz sau electricitate, în termeni de consum absolut.
Să vedem dacă mesajul nostru de economisire s-a reflectat în raport”, a explicat Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post local de radio.