efainlacluj.ro

Eveniment cultural-artistic dedicat copiilor „Micii prieteni ai Muzeului Mitropoliei”

În preajma Zilei Internaționale a Copilului, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a organizat joi, 30 mai 2024, un eveniment cultural-artistic dedicat copiilor. Manifestarea, intitulată „Micii prieteni ai Muzeului Mitropoliei”, a avut loc de la ora 19:00, la Muzeul Mitropoliei Clujului, aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca.

Cu acest prilej, în deschidere, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, pornind de la îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos: „De nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în Împărăţia Cerurilor” (Matei 18, 3), le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură și a spus că „prototipul cetățeanului Împărăției lui Dumnezeu sunt copiii”. La finalul serii, ierarhul i-a binecuvântat pe fiecare în parte și le-a oferit daruri.

Programul artistic a fost susținut de preșcolari și școlari de la următoarele instituții de învățământ din municipiul Cluj-Napoca: Grădinița „Sfântul Stelian” a Arhiepiscopiei Clujului, Grădinița cu Program Prelungit din Florești, Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” și Școala Gimnazială „Emil Isac” din Cluj-Napoca. Aceștia, coordonați de educatoarele și învățătoarele lor, au cântat la pian și la flaut, au recitat poezii și au interpretat cântece specifice copilăriei. De asemenea, un scurt moment artistic a susținut și Corul „Sfânta Ecaterina” al Colegiului Ortodox, dirijat de arhid. prof. dr. Daniel Frumos.

Mai multe detalii aici: https://www.mitropolia-clujului.ro/eveniment-cultural-artistic-dedicat-copiilor-micii-prieteni-ai-muzeului-mitropoliei/

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Read Previous

Încă un fost jucător de la FCSB a semnat cu U Cluj.

Read Next

VIDEO. Cum a fost prezentat orașul Cluj-Napoca în cadrul evenimentului Eurocities.