efainlacluj.ro

Examenul de rezidentiat de la Cluj se va desfasura in Sala Polivalenta. 2 candidati/ loc. FOTO

­čôú Duminic─â, 20 noiembrie, va avea loc examenul na╚Ťional de intrare ├«n reziden╚Ťiat, iar UMF CLUJ va lua m─âsuri speciale astfel ├«nc├ót proba scris─â, la care vor participa peste 1.400 de candida╚Ťi, s─â se desf─â┼čoare ├«n condi┼úii optime pentru to┼úi cei implica┼úi ├«n acest proces, candida╚Ťi ╚Öi organizatori.

Concursul de intrare ├«n reziden╚Ťiat pe post ╚Öi ├«n reziden╚Ťiat pe loc este organizat de Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii, UMF ÔÇ×Iuliu Ha╚ŤieganuÔÇŁ fiind centru de examinare. Examenul se desf─â╚Öoar─â, ├«n fiecare an, ├«n ╚Öase centre universitare din ╚Ťar─â: Cluj-Napoca, Bucure╚Öti, Ia╚Öi, T├órgu Mure╚Ö, Craiova ╚Öi Timi╚Öoara. Anul acesta, Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii a scos la concurs 5.634 de locuri ╚Öi 231 de posturi, pentru care vor candida 10.330 de absolven╚Ťi din ├«ntreaga ╚Ťar─â.
La Cluj-Napoca, s-au ├«nscris 1.432 de candida╚Ťi: 771 de absolven╚Ťi de Medicin─â, 278 de absolven╚Ťi de Medicin─â dentar─â ╚Öi 383 de absolven╚Ťi de Farmacie.

Examenul scris va ├«ncepe duminic─â, 20 noiembrie, la ora 10:00, va avea durata de 4 ore ╚Öi se va sus╚Ťine ├«n trei domenii: medicin─â, medicin─â dentar─â ╚Öi farmacie. Acesta se va desf─â╚Öura sub form─â de test-gril─â, cu 200 de ├«ntreb─âri pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare ├«n care se organizeaz─â concursul. Candida╚Ťii vor primi rezultatele pe loc, dup─â ├«ncheierea examenului, corectarea grilelor realiz├óndu-se ├«n mod electronic.

Pentru a asigura condi╚Ťii optime pentru candida╚Ťi ╚Öi pentru a respecta distan╚Ťarea fizic─â, Universitatea de Medicin─â ╚Öi Farmacie ÔÇ×Iuliu Ha╚ŤieganuÔÇŁ Cluj-Napoca a preg─âtit 13 s─âli de examen, ├«n mai multe loca╚Ťii din Cluj-Napoca: amfiteatrele proprii, amfiteatre ale Universit─â╚Ťii Babe╚Ö-Bolyai ╚Öi sala polivalent─â BTArena. Prin ordinul ministrului s─ân─ât─â╚Ťii, se recomand─â purtarea m─â╚Ötii de protec╚Ťie ╚Öi se vor asigura s─âli de examinare speciale pentru candida╚Ťii care prezint─â simptome respiratorii.

Le dorim mult succes tuturor candida╚Ťilor! ­čŹÇ­čĄ×

UMFIH #UMFCluj #rezidentiat2022

Read Previous

Directorul CTP CLUJ: ÔÇťAm decis ca vom intra cu un autobuz electric in zona terminalului de sosiri de la aeroportÔÇŁ

Read Next

Castelul Bánffy din Rascruci este finalizat in proportie de 65%. Cum arata lucrarile in acest moment. Galerie FOTO