efainlacluj.ro

Exemplu pentru Cluj. Cum se vinde o masina in Estonia in doar cateva minute pe loc, fara alte batai de cap

Victor Guzun, un diplomat din Republica Moldova si fost Ambasador al Republicii Moldova in Estonia, a explicat cum se fac tranzactiile cu masini din Estonia in doar cateva minute.

“e-Estonia, in practica (nocturna), cronografic:

21.30 – scuzati ca telefonez asa tarziu, dvs vindeti un automobil, putem veni acum sa il vedem? Sigur, astept!
21.45 – oamenii vin, se uita cateva minute, dau cateva intrebari
21.55 – oamenii urca la volan, se primbla cateva minute
22.00 – ok, noi cumparam si luam acum masina
22.00 – 22.05 Ambii se autentifica cu semnatura digitala Mobile ID, din telefon, in platforma Departamentului Drumuri, platforma extrage in o secunda toate datele despre ambii si automobil (incl revizia tehnica, asigurarea, toata istoria exploatarii tehnice, istoria inregistrarilor etc). Proprietarul apasa serviciul schimbarea proprietarului, introduce ID-ul noului proprietar, ambii apasa Da, introducand parolele de semnatura digitala, automat se genereaza platile necesare. Instantaneu, automat, ambilor le vin pe mail-ul guvernamental (il are fiecare rezident) confirmarile de rigoare cu toate imputernicirile legale si confirmarea ca automobilul este radiat din sistem si ca nu va mai aparea in registrul de date al vechiului proprietar. Automat se genereaza contractul de vanzare-cumparare, cu toate datele de rigoare
22.05 – noul proprietar ia cheile, multumesc, felicitari, drum bun, noapte buna!

Si asa cu majoritatea serviciilor. Extrem de rapide, intuitive, 24/7, ultraeficiente, extrem de usor de utilizat, zero interactiune cu functionari.

Orice tara care nu intelege beneficiile enorme ale digitalizarii este sortita sa ramana in urma! Enorm, pe toate dimensiunile!”

Read Previous

Traficul peste podul INCHIS inspre Tarnita s-a deschis de astazi! Care sunt restrictiile

Read Next

Un Mall din Cluj ofera reduceri de pana la 70% celor care merg la UNTOLD