efainlacluj.ro

Exercitiu complex de salvare din perete in Defileul Cheile Turzii. Galerie FOTO

🧗𝐄𝐱𝐞𝐫𝐜𝐢𝐭𝐢𝐮 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐱 𝐝𝐞 𝐬𝐚𝐥𝐯𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐞𝐭𝐞, 𝐢𝐧 📍 𝐂𝐡𝐞𝐢𝐥𝐞 𝐓𝐮𝐫𝐳𝐢𝐢

✅Un amplu exercițiu de salvare s-a desfășurat în acest weekend în defileul 📍 Cheile Turzii, protagoniștii fiind salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și al Formației Salvamont Vlădeasa.

🧗‍♂️ Scenariul a fost unul complex: o echipă de cățărători rămâne suspendată în perete după ce capul de coardă dislocă un bolovan care lovește secundul și acesta devine inconștient. Cazul se petrece în zona Peretelui Porumbeilor din Cheile Turzii. Salvatorii trebuie să ajungă la cățărători, să stabilizeze secundul să coboare capul de coardă și să transporte victima de la peretele de cățărat până la Baza Salvamont Cheile Turzii de unde urma să fie preluată de ambulanță.

➡️Echipa de prim răspuns formată din doi salvatori s-a cățărat până în regruparea în care era ,,inconștient” secundul, pe care l-au stabilizat, au lansat capul de coardă până la baza peretelui, unde deja sosise echipa de suport a salvatorilor montani. Secundul ,,inconștient” a fost evacuat folosind tehnica specifică de salvare din perete apoi, la baza traseului, a fost preluat de o echipă de salvatori montani coordonată de un medic salvamontist. Între timp, o altă echipă a pregătit o tiroliană peste Valea Hășdății pentru a putea trece targa iar o alta a preluat victima și a transportat-o prin defileu până la Baza Salvamont.

✔️Exercițiul a fost parte și din evaluarea colectivă anuală de vară a echipelor Salvamont. Evaluarea colectivă a fost precedată, în ziua anterioară, de evaluarea individuală a salvatorilor montani care au trecut cu brio peste probele în care au arătat stăpânirea avansată a tuturor tehnicilor de salvare montană.

Read Previous

USAMV organizeaza saptamana aceasta Transilvania FOOD SUMMIT. Galerie FOTO

Read Next

Universitatea Cluj intalneste astazi FCSB pe Cluj Arena. Bilete si Echipe probabile