efainlacluj.ro

Expoziție de fotografie „Școala medicală clujeană. Istorie și actualitate” 1 noiembrie – 10 decembrie 2023

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca propune publicului clujean expoziția de fotografie cu titlul „Școala medicală clujeană. Istorie și actualitate”, o incursiune în evoluția învățământului universitar medical și farmaceutic din Cluj-Napoca. Expoziția este deschisă publicului până în 10 decembrie 2023, în cadrul instalației „10×10” de pe Bulevardul Eroilor.

Proiectul surprinde, într-o manieră cronologică, prin fotografii, momente care prezintă evoluția și progresul învățământului superior medical clujean pentru a sugera o privire mai clară către viitor.

Expoziția „Școala medicală clujeană. Istorie și actualitate” suprinde în imagini, pe de o parte, istoria bogată și îndelungatădin domeniul învățământului medical superior.  Pe de altă parte, își propune să aducă în fața publicului o serie de fotografii cu ceea ce înseamnă astăzi universitatea, dar și să prezinte viitorulcercetării medicale clujene, marcat de o serie de proiecteinovatoare și progrese în domeniul medical, cu impact semnificativ în comunitate.  

Ne-am propus  le oferim vizitatorilor o experiență vizualăinteresantă și oportunitatea de a cunoaște UMF „Iuliu Hațieganu”, instituția cu cea mai veche tradiție în învățământulmedical din TransilvaniaPrin această expozițiedorim aducem în atenția publicului larg o parte din istoria șirealizările școlii medicale clujeneFotografiile prezentateilustrează momente importante din viața școlii noastre, de la înființarea sa și până în prezentExpoziția este o invitație la reflecție asupra trecutului și viitorului învățământului medical clujean. Ne dorim ca aceasta  fie o sursă de inspirație pentruactualii și viitorii noștri studenți, cadre didactice și toți cei care sunt interesați de domeniul medical”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie„Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Expoziția are loc în contextul în care, la începutul lunii decembrie, vor avea loc Zilele UMF „Iuliu Haţieganu” (ZUMF), un eveniment cu tradiţie, care se desfăşoară la finalul fiecărui an. Anul acesta, ZUMF se vor desfășura în perioada 4-8 decembrie 2023.

Read Previous

Oameni faini la Cluj! Peste 700 de donatori de sânge au răspuns apelului lansat de UBB în cadrul campaniei „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!”

Read Next

Peste 15.000 de abonamente vândute pentru Electric Castle 2024. Ediția a 10-a va avea loc între 17-21 iulie 2024