efainlacluj.ro

Facultatea de Medicină din cadrul UMF a obținut o acreditare internațională importantă.

📣Facultatea de Medicină din cadrul UMF a obținut acreditarea internațională, pentru următorii cinci ani, din partea Agenției Independente pentru Acreditare și Rating – IAAR, recunoscută de către Federația Mondială de Educație Medicală (WFME).

Procesul de acreditare a implicat evaluarea riguroasă a gradului de îndeplinire a nouă standarde principale (Misiune și rezultate; Program educațional; Evaluarea studenților; Studenți; Cadre didactice/ Personal academic; Resurse educaționale; Evaluarea programului; Guvernanță și administrație; Înnoire continuă) și a 123 de criterii.

Obținerea acestei acreditări, până la finalul anului 2024, este obligatorie pentru Facultățile de Medicină pentru recunoașterea diplomelor de studiu ale absolvenților de medicină care doresc să urmeze o carieră în domeniul medical în Statele Unite ale Americii și în țările central și est-europene.

Vizita de evaluare a comisiei de experți de la Agenția Independentă pentru Acreditare și Rating a avut loc în perioada 20-22 mai 2024.
Recomandările experților constituie un important suport pentru consolidarea calității educației medicale oferite în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

Read Previous

Clujenii de la Trupa Hara sunt finaliștii prestigiosului concurs din SUA InterContinental Music Awards 2024

Read Next

Universitatea Babeș-Bolyai, membră a prestigioasei rețele a catedrelor Senghor