efainlacluj.ro

FC Universitatea Cluj primeste cea mai mare suma de la Primarie. Cat primesc celelate echipe

Primaria Cluj-Napoca sprijina cu peste 2 milioane de euro structurile sportive. „U” Cluj primește cea mai mare finanțare

În Ședința extraordinară a Consiliului local din 12 aprilie 2022 vor fi supuse aprobării proiecte în vederea susținerii activităților sportive în orașul nostru. Vor fi finanțate 39 de activități/acțiuni, în valoare de peste 2 milioane de euro (10.450.000 lei).

Chiar dacă bugetul municipiului a crescut în acest an doar cu 1,13%, suma alocată de la bugetul local pentru structuri sportive a crescut. De altfel, primăria a continuat să susțină activitățile sportive și pe timpul pandemiei.

Anul acesta, FC Universitatea Cluj primește o finanțare de 800.000 euro (4.000.000 lei) ca formă de sprijin pentru lupta spre accederea în Liga 1. De asemenea, echipa de baschet U-BT Cluj-Napoca primește 300.000 euro (1.500.000 lei), după performanțele excepționale din ultimele sezoane. FC U Olimpia Cluj, campioana României la fotbal feminin, primește finanțare de la bugetul local.

De asemenea, vor fi finanțate o serie de cluburi sportive cu performanțe foarte bune în competițiile interne și internaționale din variate ramuri sportive: tenis de masă, scrimă, atletism, karate, judo, raliu ș.a.

Pe lângă finanțările oferite structurilor sportive, primăria investește constant în infrastructura sportivă dedicată sportului de masă. Anul acesta se finalizează Baza sportivă „La Terenuri”, care se adaugă Complexului Sportiv Gheorgheni. Mai mult decât atât, în fiecare an, municipalitatea extinde și dotează spațiile de recreere existente cu aparate de fitness

Lista proiectelor de hotărâre și sumele acordate pot fi consultate pe site-ul instituției:

https://primariaclujnapoca.ro/consiliu-local/sedinte-de-consiliu/sedinta-extraordinara-din-12-aprilie-2022/

Read Previous

Cum se prepara reteta traditionala de malai copt in comuna clujeana Chiuiesti

Read Next

Calea ferata Cluj-Napoca – Coșlariu se modernizeaza. Se va putea circula cu 160 km/h

Leave a Reply