efainlacluj.ro

Festivalul STEM al copiilor, eveniment inedit de 1 iunie la Gherla

Sensul profund și frumusețea lumii nu pot fi dezvăluite decât de către copii și, deoarece copilăria este vârsta la care ne întoarcem mereu de-a lungul existenței noastre, axis-mundietern, nu putem să lăsăm nemarcată sărbătoarea dedicată lor – copiilor. Astfel, Liceul Teoretic ”Petru Maior” Gherla, echipa de robotică a liceului – ABSO-Tech – și Asociația „Oastea Domnului” Gherla, cu sprijinul Primăriei Gherla, a Consiliului Județean Cluj și DORCAS AID România, organizează în data de 1 iunie 2023 „Festivalul STEM al copiilor”, manifestare menităsă aducă bucurie și să stârnească curiozitatea pentru știință tuturor copiilor din comunitatea noastră. Evenimentul se va desfășura în Parcul Mic, din centrul Municipiului Gherla, între orele 10-14, fiind deschis copiilor de toate vârstele.

Bazându-ne pe frumoasa experiență de anul trecut, când evenimentul dedicat copiilor a generat entuziasmul și bucuria tuturor, ne-am propus ca și în acest an să găsim o modalitate inedită, ludică și educativă în același timp, de a-i antrena pe cei mai mici locuitori ai orașului nostru în activități care să le pună în valoare spiritul investigativ, creativitatea și mai ales pasiunea pentru joc și joacă. Așadar, profesori dedicați și implicați activ în descoperirea și cultivarea intereselor pentru fascinantele secrete ale roboticii, chimiei, fizicii (și nu numai) alături de elevi ai Liceului Teoretic Petru Maior, coordonați de doamna director Cosmina Forț, au inițiat derularea unui Festival STEM al copiilor propunându-le participanților diverse activități: experimente STEM, lego minstorm, pictura pe față, jocuri cu premii, concurs și lecții de șah. Una dintre atracțiile majore ale evenimentului va fi zona de prezentare a roboților și mai ales întrecerea amicală între echipele de robotică invitate la eveniment de către  ABSO-Tech  – echipa Liceului ”Petru Maior”, echipă aflată în topul întrecerilor de profil din țara noastră. 

În cadrul aceluiași eveniment, Asociația „Oastea Domnului” Gherla, având în desfășurare un proiect social dedicat vârstnicilor, va organiza, cu sprijinul Dorcas AidRomânia, un colț cu activități intergeneraționale în care bunici și copii din comunitatea noastră vor crea, împreună, diverse obiecte și amintiri frumoase. Credem că întâlnirea dintre generații este importantă și dorim să profităm de fiecare ocazie pentru a aduce în atenția publicului larg ideea că bunicii sunt valoroși, fiind o parte esențială din viața copiilor. În cadrul proiectului „Adoptă un bunic! Rețea de siguranță comunitară”, proiect desfășurat de mai bine de 17 ani în Gherla și alte 19 localități din județul Cluj și Sălaj, oferim constant soluții pentru a aduce îmbunătățiri pe partea de ajutor material, dar și activități de socializare, excursii, întâlniri intergeneraționale, toate având ca scop creșterea calității vieții celor 177 de bunici vulnerabili asistați de noi.

Pentru organizarea acestui eveniment beneficiem desprijinul Primăriei Municipiului Gherla și a Consiliului Județean Cluj. De asemenea, ne bucurăm de implicarea mai multor actori din comunitatea noastră – voluntari implicați în activități –  dar și sprijin în acordarea de cadouri micilor participanți.

Ne dorim din suflet ca acest eveniment să devină unul cu tradițiepentru comunitatea gherleană astfel încât toți să simtă cu adevărat că – BINELE SE FACE MAI BINE ÎMPREUNĂ-  atât pentru copiii, cât și pentru bunicii comunității noastre. 

Mai multe detalii despre activitățile organizatorilor puteți găsi pe paginile de Facebook sau site-urile oficiale de mai jos:

https://www.facebook.com/aod.gherla  și https://aodgherla.ro/ (Asociația Oastea Domnului Gherla) 

https://www.facebook.com/absotechlpm și http://www.lpmaiorgherla.ro (Liceul Teoretic Petru Maior Gherla) 

Read Previous

Brandul 4F din Iulius Mall Cluj te așteaptă cu echipament tehnic pentru orice tip de sport și oferte de până la 50%

Read Next

SONDAJ. Moment istoric la Cluj! Ce cred clujenii?! Se va face metroul din Cluj sau sunt promisiuni electorale?