efainlacluj.ro

FOTO. Cum arata noul HUB Regional al Companiei Fan Courier de la Cluj unic in Romania. 2,85 ha si 7500 colete/ h. Cate sute de angajati vor lucra aici

FAN Courier: investiție de 14,5 mil. euro și 250 locuri de muncă la Cluj-Napoca

La inaugurarea HUB-ului regional FAN Courier, situat pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca, au participat pe langa oficialitati locale, CEO-ul companiei, dl Adrian Mihai și dl Felix Pătrășcanu, fondatorul companiei.

Noul sediu ce se întinde pe 2,85 ha devine cel mai modern din zona Ardealului, în care se vor putea sorta 7500 colete/oră, beneficiind de o bandă de sortare automată. A fost construit pe un teren cu o suprafață de 4,46 ha și va gestiona atât livrările din zona județului Cluj, precum și centru regional de sortare pentru filialele FAN Courier din Transilvania.

Pentru construcția HUB-ului de la Cluj-Napoca, FAN Courier a investit 14,5 milioane de euro, acesta fiind primul proiect din România prevăzut cu o soluție care optimizează fluxul de curierat și reduce timpii de sortare și tranzit. HUB-ul din Cluj-Napoca este al doilea ca mărime deținut de FAN Courier, după cel din Ștefăneștii de Jos – construit acum 10 ani, dar modernizat recent și cel din Brașov, deschis în urmă cu 5 ani.

”Inaugurăm astăzi un proiect extrem de important pentru noi și pentru clienții noștri. Sunt foarte mândru de echipa FAN Courier care, în mai puțin de 1 an de zile, într-un context dominat de pandemie și de perspectiva unei crize economice, a reușit să finalizeze un proiect complex și inovator, necesar pentru bunul mers al pieței de curierat din țară. A fost o investiție importantă, dar mai important este faptul că HUB-ul regional Cluj-Napoca vine să completeze din punct de vedere operațional capacitatea FAN Courier de preluare și sortare a expedițiilor zilnice, lucru ce se va regăsi în performanța operațională crescută, cu impact direct în scăderea timpilor de livrare”, a declarat Adrian Mihai, CEO FAN Courier, cofondator al liderului de piață din industria locală de curierat.

Noutatea pe care FAN Courier o aduce la noul HUB din Cluj-Napoca în beneficiul clienților săi este sistemul ergonomic (un sistem cu „fingere”) care ajută la încărcarea și descărcarea mult mai rapidă a expedițiilor de către curieri, diminuând considerabil distanța pe care aceștia o parcug în interiorul depozitului în timpul manipulării coletelor. HUB-ul din Cluj Napoca este primul din țară care optimizează fluxul de curierat (sortare/încărcare/descărcare). Depozitul este dotat cu o bandă de sortare marca Vanderlande (model Posisorter) cu o capacitate de sortare de 7.500 de colete/oră, ceea ce înseamnă o viteză a sortatorului de 2,2 m/secundă. Sistemul este prevăzut cu 41 de tobogane (destinații).

Read Previous

O furgoneta de la Street Food Festival face senzatie printre clujeni. Cumperi bautura cu aplicatia si vezi in timp real cat costa cantitatea turnata in pahar

Read Next

Datorita fusului orar, un avion care a decolat de la Cluj, a aterizat cu cateva minute mai devreme :). Unde a aterizat