efainlacluj.ro

FOTO. Cum va arata un parc din Grigorescu dupa reabilitare

Proiectul de hotărâre privind documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Parcului 14 Iulie din cartierul Grigorescu a fost aprobat luni de consilierii locali cu unanimitate de voturi.

Spațiul verde ce urmează a fi reabilitat are o suprafață de 2.782 de metri pătrați, căruia i se adaugă o suprafață de 1.330 mp de zone pietonale și 292 mp – teren de sport. Spațiul de joacă pentru copii va fi dotat cu un ansamblu mare de joacă, două leagăne și șase figurine, iar zona de fitness – opt aparate de fitness și două mese de ping-pong.

Totodată, în parc va fi amplasată o toaletă smart, o stație de încărcare de biciclete și trotinete electrice, dar și mobilier urban modern – 10 bănci semicirculare, 12 bănci simple și două bănci dotate cu USB. În cadrul proiectului vor fi plantați 41 de arbori noi și vor fi tăiați 6 din cei existenți, aflați în declin fiziologic avansat, potrivit documentului citat. În parc va fi montat și un rastel pentru biciclete cu patru locuri.

Investiția este estimată la 6.589.391 lei cu TVA, iar durata de realizare a investiției, de 10 luni, din care 2 luni pentru proiectare și 8 luni pentru execuție. Sursa finanțării o reprezintă bugetul local. Proiectul a fost inclus în bugetul Clujului pe anul 2021, la rubrica proiectelor a documentație pentru licitație va fi gata anul acesta.

Read Previous

OMV si PROFI vor disparea din Piata Marasti. FOTO. Vezi cum poate arata noua infatisare!

Read Next

Carantina zilnica intre orele 22:00-05:00 incepand de joi in Cluj-Napoca. Vezi Exceptiile

One Comment

  • Sper sa nu atingeti copacii batrani!unele curatiri sunt facute aiurea de oameni care nu au treaba cu agronomia!

Leave a Reply