efainlacluj.ro

FOTO. Cum va arata un parc din Manastur dupa modernizare

A fost aprobat proiectul de hotărâre privind documentația și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Amenajarea și revitalizarea Parcului Primăverii și a zonei adiacente (str. Ion Meșter, str. Emil Cioran, str. Almașului)”.

Zona analizată, situată în cartierul Mănăștur, are o suprafață de 34.183 mp:- suprafața verde a Parcului Primăverii – 18.660 mp- zona adiacentă parcului, între spațiul verde al parcului și clădirile de locuințe colective – 8075 mp- tronson strada Ion Meșter, tronson strada Emil Cioran – 7448 mp

Scenariul considerat optim pentru realizarea acestui proiect este avantajos din punct de vedere tehnic, economic, financiar, social, precum și din punct de vedere al beneficiilor de mediu.

Modernizarea Parcului Primăverii are ca obiectiv principal creșterea calității vieții locuitorilor din zonă. Proiectul presupune păstrarea funcțiunii de grădină verde publică a parcului, dar înlocuirea totală a mobilierului urban existent cu mobilier modern, instalarea de rastele pentru biciclete, stații de încărcare atât pentru autoturismele electrice, cât și pentru biciclete/trotinete electrice, precum și modernizarea iluminatului public cu tehnologie LED.

De asemenea, străzile adiacente parcului își vor păstra sensul de circulație și se vor transforma în suprafețe de tip shared space. În ceea ce privește arborii, numărul acestora va fi suplimentat – peste 1000 de arbori și arbuști în zonă. În parc se vor instala două grupuri sanitare automate și 3 cișmele, un sistem subteran de colectare a deșeurilor și un sistem de informare – panouri afișaj.

Proiectul va fi depus spre finanțare din fonduri nerambursabile în perioada de programare 2021-2027. Durata de execuție a lucrărilor este de 19 luni iar valoarea lucrărilor este de 33.285.024,15 lei fără T.V.A.

Read Previous

Clujeanul Vlad Pop, locul 2 la cel mai dur ultramaraton din lume. Cati bani a strans pentru copii bolnavi de cancer

Read Next

OFICIAL. Toate restrictiile Covid-19 vor fi ridicate miercuri. Fara masca in spatii interioare. Lista completa

Leave a Reply