efainlacluj.ro

FOTO. Se pregateste construirea unui orasel cu 700 de case la Jucu. Vezi cum va arata

Un investitor propune în Jucu un uriaș cartier. Are la dispoziție 80 de hectare de teren și ar trebui să fie compus din 700 de case. Urbia Transilvanica. Practic, un nou sat în intravilanul comunei Jucu, cu peste 2.000 de suflete. Investitorul încearcă să profite de faptul că, pe durata pandemiei, a crescut foarte mult dorința oamenilor de a avea propriul petec de pământ, mai ales în condițiile în care pot să lucreze de acasă.

60 de milioane de euro este investiția estimată pentru construirea acestui cartier.

Arhitectura este dulce. Construcțiile păstrează farmecul caselor tradiționale, însă promit condiții “ca la oraș”. În plus, pentru locuințe urmează să se pretindă certificat de clădiri verzi. Investitorul mai are pe planșă parc, terenuri de sport, centru educațional și piață pentru producătorii locali. 

Proiectul aparține omului de afaceri Răzvan Cuc, care a făcut avere din telefonie mobilă și agenții imobiliare. Cuc a dus planșa Urbia Transilvanica la Expo Real Munchen și caută investitori străini care să i se alăture. Un argument forte este că noul cartier ar urma să fie situat la un kilometru și jumătate de parcul industrial Tetarom III, respectiv la zece kilometri de aeroport.

 Urbia Transilvanica Jucu

Arhitectul care a desenat cartierul pe planșă este Horațiu Răcășan, cunoscut pentru specializarea sa în arhitectura rurală.

Deocamdată, planul este la stadiul incipient. Proiectul Urbia Transilvanica nu a fost încă supus dezbaterii în comisia de urbanism a județului.

via Media9

Read Previous

Studentii vaccinati de la UTCN vor primii mese GRATUITE. Vezi formularul de inscriere

Read Next

FOTO. Cum a ajuns sa arate Colina Noua, cartierul americanilor de langa Cluj-Napoca

Leave a Reply