efainlacluj.ro

Galerie FOTO. Cum ar arăta centrul Cluj-Napoca cu mai multe străzi pietonalizate.

Într-o postare recentă pe grupul de Facebook Cluj Civic, activistul Adrian Dohotaru a adus în atenția publicului o serie de imagini generate cu ajutorul inteligenței artificiale de către Aron Roberts, imagini care înfățișează diverse zone din centrul Cluj-Napoca transformate în spații pietonale. Aceste propuneri inovatoare au stârnit discuții aprinse și au captat interesul cetățenilor preocupați de calitatea vieții urbane și de gestionarea traficului auto din oraș.

Aron Roberts a utilizat Inteligenta Artificiala pentru a genera imagini care ilustrează cum ar arăta centrul Clujului dacă anumite zone ar fi complet pietonale. Imaginile sale au fost concepute pentru a demonstra potențialul acestor spații urbane eliberate de traficul auto.


Foto Aron Roberta, via Cluj Civic, Adrian Dohotaru

Activistul Adrian Dohotaru a spus:

Sunt foarte bune propunerile lui Aaron Roberts, chiar și așa schițate cu AI. Acum pare nerealist, într-un context in care traficul auto a crescut de câteva zeci de ori în ultimele decenii, dar succesul noilor străzi pietonale din centru demonstrează că e posibil. Amintirea altor vremuri ori pozele din trecut ne arată că oamenii nu aveau lipite de ei mașina. Amintim și cererea noastră: Piața Unirii, cu străzile Napoca si Eroilor la pachet, închisă 6 luni pe an, în fiecare weekend, când e vreme bună pentru a lega Iuliu Maniu de strada Universității și Kogălniceanu.

Read Previous

Mii de credincioși clujeni au participat la tradiționala Procesiun de Rusalii, desfășurată prin centrul municipiului Cluj-Napoca.

Read Next

Salvezi o viața prin yoga. Cu fiecare pas ajuți educația unui copil cu boli grave.