efainlacluj.ro

Galerie foto. Studentii de la USAMV vor prezenta in cadrul unui curs, retetele traditionale din zonele din care provin

Ediția din 2023 a Festivalului Produsului Tradițional va avea loc luni, 15 mai, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate, în organizarea Facultatea de Agricultura USAMV Cluj-Napoca și sub coordonarea Conf. dr. Avram Fiţiu.

🎯 Studenții din anul IV, Ingineria mediului, vor prezenta în cadrul cursului Controlul și Certificarea Produselor, rețete de produse tradiționale din județele din care provin, inclusiv caietele de sarcini ale rețetelor, care vor fi jurizate de profesori, alături de specialiști în gastronomie și tradiții populare.


🎯 Evenimentul va avea loc între orele 10.00 – 17.00, iar rețele tradiționale care vor fi prezentate sunt: cozonac cu nucă de Apahida, palaneț cu brânză de Mociu, pască tradițională de Chiuza, pătură cu brânză de Berindu, sarmale de Recea Cristur, scrob de Mărișel, pâine cu maia de Feleacu, vărzar de Rediu, palaneț de Mociu, varză a la Cluj (toate din jud. Cluj), tochitură moldovenească de Piatra Neamț, bere tradițională din Dorna Candrenilor (jud. Neamț), plăcintă poale-n brâu de Bucovina, cozonac cu nucă din Bucovina (jud. Suceava), gogoși și scorușe de Luduș (jud. Mureș), sarmale cu păsat de Vama Oaș (jud. Satu Mare) și pancove de Cernești (jud. Maramureș).

Read Previous

Se mai face centura metropolitana a Clujului?! Cele doua licitatii s-au anulat!

Read Next

Clujul va avea o noua sala polivalenta. Vezi stadiul lucrarilor