efainlacluj.ro

Hramul Așezământului Sfântul Onufrie cel Mare din Florești, Cluj.

În ziua de pomenire a Sfântului Cuvios Onufrie cel Mare, miercuri, 12 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit la Aşezământul pentru copii „Sfântul Onufrie cel Mare” din Florești, județul Cluj, cu prilejul hramului.

De la ora 10:00, pe un podium special amenajat în curtea așezământului, Episcopul-vicar Benedict a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici, în prezența copiilor din cadrul așezământului, a angajaților, a maicilor de la Mănăstirea Florești, a celor ce ajută și sprijină așezământul, precum și a altor credincioși.

Potrivit părintelui protosinghel Visarion Pașca, inițiatorul și promotorul Aşezământului pentru copii „Sfântul Onufrie cel Mare”, ideea unui astfel de proiect social-filantropic a apărut în anul 1994, odată cu înființarea Mănăstirii Florești. Proiectul a prins contur abia în anul 2013. La data de 13 mai s-a înfiinţat Asociaţia Filantropică „Sfântul Onufrie”, președintele asociației fiind protos. Visarion Pașca, iar pe 12 iunie, în ziua de pomenire a Sfântului Cuvios Onufrie cel Mare, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei a pus piatra de temelie a așezământului pentru copii.

Aşezământul pentru copii „Sfântul Onufrie cel Mare” a fost acreditat în anul 2015 și cuprinde patru case de tip familial (două case au fost deja construite, urmând a fi construite următoarele două), o biserică, spațiu de recreere și loc de joacă.

Mai multe detalii aici: https://www.mitropolia-clujului.ro/hramul-asezamantului-pentru-copii-sfantul-onufrie-cel-mare-din-floresti/

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa / Mitropolia Clujului

Read Previous

Peste 500 de copii vor concura astăzi în BT Arena la un concurs de șah

Read Next

Un mall din Cluj va instala un ecran gigant pe terasa food-court-ului la meciurile de la Euro 2024. Detalii & program aici.