efainlacluj.ro

Impresionant. O companie din Cluj a realizat o masina electrica superba. Cum arata ”TESLA de CLUJ”?! Se va produce in serie

Clujul intra pe piata masinilor electrice cu un prototip impresionant pentru care se doreste o dezvoltare in serie.

”Urmează să strângem niște bani pentru a porni o mini producție de serie. Am vrea să atragem cam două milioane de euro. Partea de inovație e dezvoltată cu parteneri locali”, a precizat Oprean.

Szabo Peter, cel care a creat caroseria, a declarat la rândul său că a încercat să creeze un desing original și unicat

”La idee am lucrat câteva luni dar apoi s-au ivit mai multe lucruri care nu au fost calculate. Designul a fost mai mult pe hârtie, mai puțin pe calculator”, a spus acesta pentru Cluj 24

Voicu Oprean a declarat ca vehiculul nu are cheie de contact și de aceea nu a fost, încă, omologat la RAR, iar ușile se deschid din exterior cu ajutorul unor senzori.

Foto: Luchiian Alexandru

”Designul noii mașini este unul extraordinar, realizat de Peter din Târgu Mureș, care a realizat prima mașină de lemn din România și care a fost expusă în 2015 la Salonul Auto de la Frankfurt.

Ne-a venit ideea să facem altceva împreună cu echipa de implementare, cu cei de la zona de electronică, de putere.

Avem un proiect inovativ, avem motoare puse în cele două roți din spate, ceea ce este un experiment. Bateriile sunt produse de un partener al Rombat. Este un concept car, prima mașină electrică made in Cluj, made in România”, a spus Voicu Oprean, pentru Cluj24.

Read Previous

Maia Morgenstern intalnire cu Bunica Lenuta din Chinteni in avion

Read Next

Presedintele Ungariei a iesit la alergat in centrul Clujului. FOTO