efainlacluj.ro

În căutarea extratereștrilor și a corpurilor cerești. Unde poți vizita planetariul până în 24 septembrie.

După o mică pauză, planetariul din Iulius Mall Cluj este din nou deschis pentru călătorii intergalactice. Astfel, până pe 24 septembrie (re)pornim în căutarea extratereștrilor, aflăm misterele constelațiilor și ne bucurăm de splendoarea corpurilor cerești. Prețul unui bilet este de doar 30 de lei sau 50 de lei pentru două proiecții la alegere.

Ești pasionat de aventuri, astronomie și mistere? Până pe 24 septembrie 2023, poți porni din Atriumul Iulius Mall în căutarea celor mai controversate creaturi ale tuturor timpurilor: extratereștrii, pentru că planetariul a revenit cu noi misiuni intergalactice prin Calea Lactee. Proiecția „Viaţă extraterestră – Lumi îndepartate” prezintă o călătorie fascinantă, plină de culoare și dinamism, prin spațiu și timp, iar vizitatorii vor afla misterele constelațiilor. Se vor bucura de splendoarea corpurilor cerești. Vor călători printre planete și sateliți. Și cel mai important, vor merge în căutarea extratereștrilor. 

Apoi, „De pe Terra în Univers” îi poartă pe vizitatori într-o călătorie captivantă prin spațiu și timp și îi ajută să afle misterele constelațiilor din Emisfera Nordică, dar și a celor zodiacale. Vor merge mai departe de Calea Lactee, vor traversa o imensitate inimaginabilă a miliardelor de galaxii și vor zări marginile Universului Observabil.

Primele două proiecții sunt permanente, însă la cerere va fi proiectată și „Patrula Zula – cu picioarele pe Pământ”, ce este dedicată exclusiv micilor exploratori. Micuții vor porni într-o misiune specială de salvare a Terrei, vor călători până la începuturile Pământului pentru a prinde răufăcătorii. În acest proces vor învăța mai multe despre formarea și dezvoltarea planetei, dar și despre viețuitoarele acesteia. Prețul unui bilet este 30 de lei per proiecție sau 50 de lei pentrudouă proiecții la alegere. Pentru grupuri mai mari de 15 persoane, prețul va fi de 25 lei per proiecție, iar biletele pot fi cumpărate de la intrarea la eveniment.Reprezentațiile durează 30 de minute și au loc în fiecare zi, în intervalul orar 10.00 – 21.30. Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Read Previous

Unde a fost pusă în funcțiune noua instalație de semaforizare din Cluj-Napoca

Read Next

O nouă grădiniță-creșă în valoare de 2,7 mil.€ se va construi la Cluj-Napoca. Cum va arăta. Galerie FOTO