efainlacluj.ro

In ce conditii pot circula clujenii pe trotinete si biciclete la Cluj! Detalii

IPJCLUJ: ATENȚIE SPORITĂ LA CIRCULAȚIA PE DOUĂ ROȚI!

În perioada 6-9 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier, alături de cei ai Poliției Locale Cluj-Napoca au derulat o campanie de prevenire și informare a utilizatorilor de trotinete electrice și biciclete, asupra regulilor de circulație pe care trebuie să le respecte.

În acest context, readucem în atenție o serie de recomandări pentru aceste două catergorii de participanți la trafic, în scopul conștientizării riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor în vigoare și totodată limitării producerii unor evenimente rutiere.

Pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, bicicleta trebuie să fie echipată, în faţă, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare;
Totodată, trebuie dotată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roţi, care, în mişcare, formează un cerc continuu.
Bicicliştilor le este recomandat să poarte cască de protecţie omologată, iar, în mod obligatoriu, pentru a putea fi observaţi de ceilalţi participanţi la trafic, să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante mai ales pe timp de vreme rea sau pe timpul nopţii;
Asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre în trafic. Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană, câte unul.
Când circulaţi pe bicicletă, nu traversaţi strada pe trecerile pentru pietoni!
Este interzisă circulația în paralel cu altă bicicletă/trotinetă electrică;
Pe trotinete se poate afla doar o persoană;
Trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista pentru biciclete, iar în lipsa acestei piste, vor putea circula doar pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h, iar viteza maximă admisă pentru trotinetele electrice este de 25 km/h.
Casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de biciclete și trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani, atunci când se deplasează pe partea carosabilă.

Read Previous

Mii de clujeni se confrunta cu alergii in aceasta perioada. Vezi Ghidul Alergiilor. Ce trebuie sa faci

Read Next

Lista vedetelor prezente la Cluj. Cum s-a desfasurat evenimentul. Fanfara a cantat imnul Romaniei. VIDEO