efainlacluj.ro

În ultima zi din an, U Cluj a transferat un fost jucător al CFR-ului

FC Universitatea Cluj a bifat al doilea transfer al iernii. Roger Junio Rodrigues Ferreira (27 de ani) este noul jucător al echipei noastre. Mijlocașul ofensiv brazilian are în palmares două titluri de campion în Letonia și unul în România, dar și peste 80 de meciuri în Superliga.

Primele trofee în Letonia

După ce a început fotbalul în Brazilia la Vila Nova și a mai jucat în țara natală la Botafogo PB, Goiânia și Atlético Clube Goianiense, Roger a făcut trecerea în fotbalul european în 2018. La începutul sezonului 2018/2019 a ajuns în Albania, fiind unul dintre principalii marcatori din campionat. Primele trofee le-a cucerit în Letonia alături de FC Riga, câștigând campionatul în 2019 și 2020. A evoluat timp de un an și jumătate pentru Riga, bifând 40 de partide, șapte goluri marcate și cinci assist-uri.

Transferul în România

La mijlocul sezonului 2020/2021, jucătorul brazilian ajungea în Superliga la UTA Arad, club pentru care a evoluat pentru jumătate de an în pauza de iarnă a sezonului trecut. În tricoul arădenilor a strâns cele mai multe partide, având 69 de prezențe, șase reușite și 11 pase decisive.

Campion al României

Roger a cucerit titlul de campion al României alături de CFR în sezonul 2021/2022, echipă pentru care a bifat și primele meciuri în grupele unei competiții europene, cu cele cinci partide în UEFA Conference League.

CV Roger

  • Nume: Roger Junio Rodrigues Ferreira
  • Data nașterii: 1 martie 1996
  • Poziție: mijlocaș ofensiv
  • Înălțime: 1,86 m
  • Cifre în Superliga: 84 M – 6 G – 12 A
  • Titluri de campion: România (2021/2022), Letonia (2019, 2020)
  • Echipe pentru care a evoluat până în prezent: Vila Nova, Botafogo PB, Goiânia, Atlético Clube Goianiense, Kukësi, Kastrioti, Riga, UTA Arad, CFR, Al-Taraji.

Read Previous

Ceața a întârziat mai multe zboruri la Cluj iar planurile de Revelion au fost date peste cap!

Read Next

Clujeanul Paul Năoian a sărbătorit revelionul escaladând vârful Moldoveanu. Imagini de pe acoperișul României. Galerie FOTO