efainlacluj.ro

Incompetența Guvernului a dat peste cap comercianții cu implementarea deficitară a facturării electronice (E-Factura).

Implementarea facturării electronice în România, cunoscută sub denumirea de E-Factura, a devenit un adevărat calvar pentru comercianți, iar incompetența guvernamentală a generat haos în mediul privat. De la serverele ANAF care pică și merg prost la tonele de erori pentru operațiuni uzuale și ore întregi pierdute, sistemul a fost catalogat ca fiind complet disfuncțional și inutil. În acest context, mulți susțin că guvernul ar trebui să oprească imediat acest calvar și să permită emiterea de facturi în modul tradițional.

Unul dintre principalele motive de nemulțumire în rândul comercianților este legat de problemele tehnice ale E-Facturii. Serverele ANAF au devenit cunoscute pentru picături frecvente și performanțe deficitare, generând frustrări semnificative în rândul utilizatorilor. Tonul de erori pentru operațiuni uzuale a adăugat la complexitatea situației, cu mulți comercianți petrecând ore întregi în încercarea de a rezolva problemele apărute.

Mulți consideră că E-Factura este complet inutilă și că implementarea ei într-o grabă iresponsabilă a fost motivată mai degrabă de absența viziunii și dorinței clare de reformă din partea clasei politice.

Un punct de dezbatere important este legat de eficacitatea E-Facturii în combaterea evaziunii fiscale. Criticii susțin că cei care nu emiteau facturi înainte nu vor face asta nici acum, iar calvarul impus de E-Factura afectează doar pe cei care emit facturi. În acest context, se pune întrebarea legitimă: de ce se face toată această agitație?

Read Previous

Obligațiunile emise de Consiliul Județean Cluj au debutat la Bursa de Valori București

Read Next

Decizie Judecătorie Cluj-Napoca: ”Sute de morminte din Cimitirul Mănăștur vor fi strămutate după 12 ani de procese”