efainlacluj.ro

Întâlnire cu tradiția. A început Târgul de la Negreni, Cluj. Ce găsești la târg. Galerie FOTO.

Î𝙣𝙩â𝙡𝙣𝙞𝙧𝙚 𝙘𝙪 𝙩𝙧𝙖𝙙𝙞ț𝙞𝙖: „𝙏â𝙧𝙜𝙪𝙡 𝙘𝙤𝙖𝙨𝙚𝙡𝙤𝙧” 𝙙𝙞𝙣 𝙉𝙚𝙜𝙧𝙚𝙣𝙞

Localitatea clujeană Negreni găzduiește din nou „Târgul coaselor”, un eveniment anual, care se desfășoară între 13 și 16 iunie 2024, aducând împreună mii de comercianți și cumpărători din întreaga țară și chiar din străinătate.

Negreniul este renumit pentru organizarea a două mari târguri anuale: târgul de primăvară, cunoscut drept „târgul coaselor”, și târgul de toamnă de la „Fechetău”. Ambele târguri au o tradiție de câteva secole, cu prima aprobare oficială pentru organizarea lor datând din 1815. Totuși, este probabil ca astfel de târguri să fi fost organizate cu mult înainte de această dată.

𝗖𝗲 𝗴ă𝘀𝗶𝗺 𝗹𝗮 𝘁â𝗿𝗴?
Târgul de la Negreni se întinde pe aproape cinci hectare de-a lungul malului Crișului Repede, oferind vizitatorilor o diversitate impresionantă de produse. De la încălțăminte și îmbrăcăminte, până la obiecte tradiționale din gospodărie, elemente de port popular din diverse colțuri ale țării, aparate casnice, electronice și mărunțișuri, târgul este un adevărat paradis pentru colecționari și pasionați de tradiții.

𝗟𝘂𝗺𝗲𝗮 𝘀𝗮𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗮𝗹𝘁ă𝗱𝗮𝘁ă
„Târgul coaselor” este strâns legat de viața rurală și de uneltele gospodăriei țărănești. Vizitatorii pot descoperi îmbrăcămintea bunicilor, fascinanta istorie a trecutului, „citită” prin examinarea obiectelor expuse, a albumelor fotografice de familie, a tablourilor și icoanelor din casa bătrânească. Acest târg nu este doar un loc de cumpărături, ci și o incursiune în istoria și cultura satului românesc.

𝗨𝗻 𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗰𝘂 𝗿𝗲𝘇𝗼𝗻𝗮𝗻ță 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮ț𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹ă
De-a lungul anilor, târgul a crescut în popularitate, atrăgând vizitatori nu doar din România, ci și din Ungaria, Europa de Vest și chiar din America. În fiecare an, în al doilea weekend din luna octombrie, târgul de toamnă adună mii de oameni în localitatea Negreni, devenind cel mai mare târg de antichități din Transilvania, cu origini care se pierd în Evul Mediu.

Pentru cei interesați de obiecte vechi, târgul oferă o secțiune specială unde se pot găsi port popular, cusături, farfurii pictate, cărți, mobilier, scule și picturi. Această parte a târgului este o adevărată comoară pentru colecționari și pentru cei pasionați de istoria și tradițiile locale.

sursa: Traditii Clujene

Read Previous

Un mall din Cluj va instala un ecran gigant pe terasa food-court-ului la meciurile de la Euro 2024. Detalii & program aici.

Read Next

Peste 160 de solicitări legate de inundații au fost recepționate în seara trecută de către ISU Cluj.