Interviu cu eroul clujean care si-a salvat sotia de la moarte prin resuscitare!

„Cu fiecare minut care trece în caz de stop cardio-respirator şansele de supravieţuire scad cu 10-12%”, spune medicul ATI Paul Oargă. El a prezentat povestea unui clujean, fost electrician, care şi-a salvat soţia, aplicându-i manevre de resuscitare.

Paul Oargă, rezident de anul I la Terapie Intensivă într-un spital din Cluj-Napoca, a prezentat pe pagina sa de Facebook povestea familiei Flore, pentru a sublinia cât de important este să ştim învăţăm manevre de resuscitare în caz de stop cardio-respirator.


Stau şi mă gândesc la cazul familiei Flore. Dacă el nu ar fi ştiut cum să acorde primul ajutor, probabil că acum ar fi fost văduv, doamna Flore nu şi-ar mai fi văzut cele 2 fiice niciodată, nepoţii, soţul, n-ar mai fi putut merge la piaţă, n-ar mai fi putut să se bucure de un apus sau de o porţie din mâncarea preferată.  Din păcate cazurile ca şi cel de faţă sunt rare, în mare parte pentru că în momentul în care echipajele de urgenţă ajung la faţa locului, în majoritatea cazurilor martorii nu fac decât să asiste neputincios la nefericitul eveniment. Primul ajutor poate schimba asta. Domnul Flore rămâne eroul acestei poveşti. Şi nici măcar n-are mantie”, scris Paul Oargă. 


E fain la Cluj

Read Previous

24 de taxiuri electrice au primit autorizatie de circulare din aprilie la Cluj

Read Next

Arăta mai bine Piata Mihai Viteazul fara cladirea BT? Vezi imagini!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *