efainlacluj.ro

Interviu exclusiv cu Marius Balo despre cosmarul trait in China si planurile de viitor. Ce crede ca s-a schimbat in Romania de cand a plecat

Reporterii E fain la Cluj au reusit sa realizeze un interviu cu Marius Balo, clujeanul incarcerat in China timp de 8 ani pentru o presupusa frauda de 80 $.

Cum a decurs viata puternicului Marius in perioada de dinainte de detentie cat si in timpul acesteia vedeti in interviul de mai jos.

Reporter E fain la Cluj: Care au momentele dinainte de incarcerare?!

Marius Balo: M-am stabilit în China în 2010. În Beijing mai exact. Primul job: profesor de engleză la gradinita. Vârstele: 2-3 ani. Indiscutabil cel mai curat, cel mai alb job din lume, să lucrezi cu asemenea îngerași. Banana, orange, monkey.

De la o vreme însă simți nevoia să comunici cu cineva mai mult decât trei cuvinte… începând cu 2011 am predat limba engleză la un centru de învățare a limbii engleze pentru adulți iar începând cu 2013 am predat la facultatea Renmin University din Beijing.

Reporter E fain la Cluj: Cum au fost momentele petrecute in inchisoare?!

Marius Balo: Am fost arestat în martie 2014 pentru o presupusă infracțiune de complicitate la fraudă contractuală. În paralel cu activitatea de profesor eram angajat part-time al unei firme de creditare non-bancară.

Reporter E fain la Cluj: Cum ai reusit sa faci fata nedreptatii si cum ai reusit sa ajungi psihic la un nivel care sa iti redea speranta pentru a ajunge din nou acasa?!

Marius Balo: La început a fost extrem de greu, însă momentul izbăvirii a venit atunci când am acceptat că asta e voia bunului Dumnezeu. Dumnezeu a considerat necesar, pentru binele meu ca eu să sufăr în acest loc. Cât va fi necesar să sufăr așa? Nu știu, știe însă Dumnezeu, care nu va îngădui un minut în plus față de ce este absolut de trebuință. Știe El mai bine decât mine așa că îl las pe El de acum înainte să mă conducă acolo unde trebuie să ajung. În acel moment, după aproape un an de zile de zbucium, am reușit în sfârșit să mă liniștesc.

Reporter E fain la Cluj: Care au fost cele mai grele momente din inchisoare?

Marius Balo: Momentul în care am aflat că sunt condamnat la opt ani de închisoare. A fost extrem de greu acel moment, însă a fost într-un mod straniu și o ușurare deoarece până în acel moment nu știam ce mi se va întâmpla. Doi ani de zile am trăit cu spaima că aș putea fi condamnat la moarte sau că aș putea fi eliberat mâine, pentru că nu mi-a spus nimeni niciodată la ce aș putea să mă aștept. Ajungi să trăiești ani de zile cu acea nesiguranță care macină în fiecare zi.

Reporter E fain la Cluj: Cum vezi viata din Romania dupa atatia ani de la plecare?!

Marius Balo: Nu mi se pare că s-a schimbat mare lucru. Oamenii sunt aceiași însă am impresia că lumea e mai grăbită, mai agitată, mai neliniștită. De ce? Nu știu. Poate am lipsit prea mult ca să înțeleg.

Reporter E fain la Cluj: Care sunt planurile tale de viitor?!

Marius Balo: Doresc să pornesc într-un pelerinaj de 2922 de kilometri, să alerg un kilometru pentru fiecare zi din cele 2922 de zile in care am fost înlănțuit în acel loc. Doresc să întâlnesc oameni pe cale pe care să îi îndemn să îmi povestească despre necazurile și despre suferințele lor, pentru că despre necazurile și suferințele mele au tot auzit, însă eu nu am auzit despre ale lor. Doar așa, impărtășindu-ne necazurile unii altora vom ajunge să ne împărtășim și bucuriile

Îi mulțumim pentru timpul acordat și îi dorim o viață plină de fericire și liniște sufletească!

Read Previous

Strada Potaissa din centrul Clujului se transformă în “Piata de flori altfel”. Cand o poti vizita

Read Next

Eveniment cu cercetatori de top in domeniul cercetarii creierului la UBB. Clujenii sunt invitati sa participe. Cand va avea loc evenimentul