efainlacluj.ro

Klaus Iohannis catre profesori: “Cum îndrăzneşte cineva să pună în dificultate examenele naţionale?”

Dupa aproape 10 ani de mandat in care a spus ca se va implica pentru o Romanie “EDUCATA” si una “NORMALA”, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, se ia de profesorii care muncesc pe salarii de 2000 de lei intr-o tara in care preturile la alimente sunt ca in vestul Europei.

„Greva a durat un pic mult şi se pune întrebarea cine negociază pentru dascăli, fiindcă liderii de sindicat tot vin şi tot pleacă, dar ei sunt doar un fel de interfaţă, cum sunteţi voi media, Guvernul le spune ceva sau eu, ei se duc şi le consultă oamenii. Este extrem de greu de imaginat cum poate să funcţioneze o negociere pe această bază, de aceea premierul a hotărât foarte corect să dea această ordonanţă, indiferent de cum se negociază. De ce? Fiindcă noi toţi şi eu şi Guvernul şi coaliţia au înţeles că sunt solicitări legitime şi le garantează indiferent de ce se negociază cu aceşti reprezentanţi ai sindicatelor. Eu sper să se înţeleagă bine această chestiune la nivelul sistemului şi oamenii să se întoarcă de marţi la şcoală, fiindcă nu mai au pentru ce să facă grevă. Pe termen mediu şi lung s-a garantat, pe termen scurt s-au dat creşteri, iar pentru anul 2024 s-au dat în scris prin ordonanţă garanţii că Guvernul se va ţine de ce a promis. Atunci eu cred că foarte mulţi dascăli care oricum au considerat că deja este prea mult ce a fost, se vor întoarce pur şi simplu la şcoală şi bine fac”, a spus Iohannis.

„În afară de asta, cum îndrăzneşte cineva să pună în dificultate examenele naţionale?”, a întrebat şeful statului.

„Este o generaţie întreagă care trebuie să dea Bac şi să meargă la unviersităţi. Deci îi pune în dificultate? E o generaţie întreagă care dă examenul de capacitate. După ce Guvernul le-a dat tot ce au cerut. Încă o dată, le-a dat tot ce au cerut. Acuma în ce temei să mai continue greva? Şi dacă liderii de sindicat naţionali şi judeţeni nu se înţeleg între ei, dascălii vor înţelege foarte bine acest semnal”, adaugă preşedintele Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis. Foto: Administrația Prezidențială

Read Previous

CFR Cluj se califica in Conference League dupa un meci cu prelungiri in Gruia.

Read Next

Compania clujeana de software, AROBS, si-a dublat cifra de afaceri anul trecut!