efainlacluj.ro

La Cluj se va edifica singurul Centru de Patologie Vasculo-Cerebrala si Neurochirurgie din NV

Pas înainte în vederea edificării singurului Centru de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neurochirurgie din regiunea de Nord-Vest a țării

Miercuri, 10 noiembrie, Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului privind „Recompartimentare clădire existentă și extindere cu un corp nou – Secția clinică neurochirurgie – Centru de patologie vasculo-cerebrală și neurochirurgie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca”.
Centrul urmează să fie realizat prin renovarea și recompartimentarea actualei clădiri a Clinicii de  Medicina Muncii și Boli Profesionale și construirea unui pavilion nou, conectat pe toate nivelurile cu clădirea actuală. La finalizarea investiției, în aceste clădiri va fi relocată Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Județean Cluj, cea care funcționează în prezent pe strada Victor Babeș, la numărul 43. Ambele clădiri se află în proprietatea Consiliului Județean și în administrarea Spitalului Județean.

La finalul proiectului, Centrul Regional de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neurochirurgie va dispune, pe lângă secțiile cu paturi și săli de tratament, de șase săli de operație modulare, secții de Terapie Intensivă, o stație centrală de sterilizare, un laborator de imagistică și sala de operații hibrid, un punct de laborator pentru urgențe și un punct farmaceutic, cabinete de consultații în regim ambulator, o sală de kinetoterapie, un amfiteatru/sală de curs și demonstrații practice cu 120 de locuri, o bibliotecă pentru documentare, un spațiu special amenajat pentru recepția pacienților și o sală de așteptare etc. Acesta va dispune inclusiv de un compartiment specializat de Neurochirurgie Pediatrică.
Valoarea investiției este de 214.462.000 lei, iar durata de execuție este de maxim 33 de luni.

Read Previous

A fost aleasa cea mai frumoasa fotografie de toamna din Cluj

Read Next

Satele Panticeu & Ghirisul Roman si Chesau (Mociu) vor beneficia de canalizare

Leave a Reply