efainlacluj.ro

La Cluj va avea loc “Marșul Bicicliștilor Clujeni”

Clubul de Cicloturism Napoca (CCN) organizeaza luni 3 iunie 2024 a 171-a editie lunara a Marsului Biciclistilor Clujeni (MBC171), cu plecare la ora 18:00 din p-ta Unirii. Este o editie speciala dedicata ZILEI MONDIALE A BICICLETEI care e dealtfel proclamata prin lege si ca ZI NATIONALA A BICICLETEI in Romania.  

Sunt bineveniti orice locuitori ai zonei metropolitane clujene care au bicicleta in buna stare tehnica si echipata conform legislatiei rutiere. Participantii sub 16 ani trebuie sa poarte casca, asa cum prevede actuala legislatie. 

Este o noua ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

Participantii isi exprima din nou ingrijorarea fata de lipsa sau inadecvarea dezbaterilor publice a planurilor de noi infrastructuri de biciclete si fata de calitatea redusa a majoritatii pistelor de biciclete mai vechi si mai noi, existand uneori deficiente calitative grave la noile piste sau rastele si mentinandu-se nerezolvate unele probleme la pistele vechi, de la latimea insuficienta la lipsa de continuitate, de la marcaje si indicatoare rutiere lipsa, la cele neclare sau gresit amplasate, ce pun in pericol biciclistii si alti participanti la traficul rutier. 

Durata estimata a parcurgerii este de circa o ora si jumatate iar traseul este un circuit in zona centrala si pericentrala si cart. Marasti, cu lungime de circa 11 km si diferenta de nivel neglijabila, astfel ca este accesibila oricui stie sa circule cu bicicleta, nefiind nevoie de anumit nivel de antrenament sau experienta sau anumite tipuri de bicicleta. 

Traseu propus: Piata Unirii – Bd. Eroilor – p-ta A. Iancu – Cl.Dorobantilor – Al. Bibliotecii – Bd.21 Decembrie 1989 – str. Cuza Voda – p-ta M.Viteazu – str. I.P.Voitesti – str. Baritiu – pista biciclete Parcul Central – Splaiul Independentei – str. Uzinei Electrice – str. Otetului – Cl. Motilor – str. P.Maior – p-ta L.Blaga – str. Republicii – str. A. Iancu – str. M.Lehrer – pt-a T.Cipariu  – p-ta St.cel Mare – p-ta A.Iancu – Bd.21 Decembrie 1989 – p-ta Unirii.

Evenimentul este din seria lunara de marsuri velo inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998. Evenimentul se defasoara sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR).

CCN este o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista care promoveaza de peste 30 de ani utilizarea bicicletei in scop recreativ, turistic si utilitar.Detalii despre MBC171 se pot gasi si pe www.ccn.ro  la adresa
https://ccncluj.blogspot.com/2024/05/marsul-biciclistilor-clujeni-editia-171.html
si pe pagina de facebook a evenimentului, la adresa:
https://www.facebook.com/events/1366453847377321/

Cluj-Napoca, 29 mai 2024

Radu Mititean
director executiv CCN

0744-576836
[email protected]

Read Previous

Clujul pe lista Premiilor Europene anunțate de Comisia Europeană și “Europa Nostra”.

Read Next

Sărbătoriți Ziua Internațională a Copilului la Iulius Mall Cluj, în acest weekend: Yoga for Kids și Teatru de Păpuși