efainlacluj.ro

La doar două ore de Cluj va avea loc un festival pentru reconstrucția Vechii Metropole de vin a Transilvaniei ca parte a moștenirii istorice.

Anul acesta, evenimentul Weinfest Mediaș 2023 va fi onorat cu prezența de către Maestrul violonist Alexandru Tomescu și între zidurile castelului din Mediaș, păzit de Turrepitz de la înalțimea Turnului Trompeților se va auzi  în premieră sunetul dumnezeiesc al celui mai vestit instrument cu coarde din istorie, vioara Stradivarius ELDER VOICU, obiect de Patrimoniu Național, Categoria Tezaur! 

Marele artist susține reconstrucția Vechii Metropole de vin a Transilvaniei ca parte a moștenirii istorice, economice si culturale a acestei națiuni, pe care cu siguranță oamenii o apreciază și cu care se identifică. Cu reprezentații pe marile scene ale lumii, Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris), Great Hall of the Moscow Conservatory, Concertgebouw (Amsterdam), Alexandru Tomescu ajunge și la Mediaș la invitația organizatorilor evenimentului.

Organizatorii vă așteaptă în 15-17 Septembrie 2023 în curtea din jurul Turnului Trompeților, Piața Castelului din Mediaș. Accesul pe baza de tichetelor de degustare https://www.iabilet.ro/bilete-medias-weinfest-mediasch-2023-88242/

“Artistul este desăvârșit atunci când face cu dezinvoltură legătura dintre cer și pământ” – Alexandru Tomescu

Organizatorii: Asociația locului natal, Asociația Culturală Pusteblume Mediaș, FDGR Mediaș, Asociația ptr. Reconstrucția Vechii Metropole de vin a Transilvaniei

Read Previous

Floreștenii se pregătesc de sărbătoare. Cum și când se va desfășura festivalul de anul acesta.

Read Next

Primăria Cluj-Napoca a oferit elevilor săraci 350 de ghiozdane cu rechizite.