efainlacluj.ro

La UBB va avea loc o conferinta despre influenta celebritatilor pe retelele sociale online

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) organizează împreună cu Divizia de Publicitate a Asociației Germane de Publicistică și Științe ale Comunicării (Deutsche Gesellschaft fuer Publizistik und Kommunikationswissenschaft), în perioada 6 – 9 octombrie 2022, conferința internațională „Under the Influence: A Comprehensive Look at Social Media Influencers.”

Tema centrală a conferinței o constituie celebritățile digitale, influencerii de pe rețelele sociale online și relevanța lor publicitară. Prezentările tratează teme precum efectele marcării publicității în campaniile de influencer marketing, fenomenul de cyberbullying în rândul celebrităților digitale, responsabilitatea socială a acestor lideri de opinie online, combaterea campaniilor de dezinformare, publicitatea ecologică, etc. În calitate de keynote speaker invitați sunt cercetători care se bucură de prestigiu internațional datorită lucrărilor lor care au ca temă centrală fenomenului influencerilor de pe rețelele sociale: Assoc. Prof. Liselot Hudders Ph.D. de la Universitatea din Ghent, Belgia și respectiv Assoc. Prof. Nathaniel J. Evans, Ph.D. de la University of Georgia, Athens din Statele Unite ale Americii. Evenimentul este sponsorizat de Banca Transilvania care va premia cele mai bune lucrări prezentate în timpul conferinței.

La eveniment vor participa invitați din Austria (Universitatea din Viena, Universitatea de Medicină din Viena, Universitatea din Klagenfurt), Belgia (Universitatea Catolică din Leuven, Universitatea din Ghent), Germania (Universitatea Ludwig Maximilians din München, Universitatea din Tübingen, Universitatea din Würzburg), Statele Unite ale Americii (University of Georgia Athens, Temple University, compania YouTube) și România (SNSPA București și UBB).

Read Previous

Emil Boc a fost ales Presedinte al Comitetului European al Regiunilor. Ce atributii implica acest rol

Read Next

Rasarit de vis in aceasta dimineata la Belis. Lacul si-a schimbat culoarea pentru cateva minute. Galerie FOTO