efainlacluj.ro

Lacul Tarnița | marea Clujului

Lacul Tarnița este un lac de acumulare care se găsește între comunele Râșca, Mărișel și Gilău (județul Cluj), la doar 30 km de Cluj-Napoca.

Cu o suprafață de cca. 215 ha și o lungime de peste 8 km și o adâncime maximă de peste 70 de metri, lacul Tarnița este una din cele mai apreciate zone turistice din județul Cluj. 

 

Dacă esti din Cluj, cu siguranță ai fost la Tarnița cel puțin o dată, dacă nu ești din Cluj, ai face bine să ajungi în acest loc de-a dreptul uimitor unde freamătul lacului și a pădurii te scoate imediat din atmosfera traficului aglomerat din Cluj-Napoca aruncându-te în ghearele naturii. 

Ne place să denumim lacul Tarnita ca fiind Marea Clujului pentru că briza acestui lac te duce instant cu gândul la mare.

Chiar dacă începând cu anul 2019 s-au interziz în sfârșit ambarcațiunile motorizate, este un lac perfect pentru iubitorii de sporturi acvatice non-motorizate.

Aici va puteti bucura din plin de o tură pe apă cu un caiac, o velă sau un Stand Up Paddle.

In vara anului 2019 ne-am bucurat de adrenalina unei zile pe cinste pe lac alături de creatorii de evenimente de neuitat de la Sunny SUP

Tarnita este locul perfect pentru o drumetie chiar si pe timp de iarnă, unde un loc cu notorietate il ocupă Piatra lui Lucaci, traseu mediu care poate fi parcurs in cateva ore chiar si iarna.

Indicatii de orientare catre Lacul Tarnita

Read Previous

Cascada Vălul Miresei | Cea mai spectaculoasa cascada din Romania

Read Next

Nu avem străzile goale, ci pline de responsabilitate.

Leave a Reply