efainlacluj.ro

Lista companiilor care au depus oferte pentru modernizarea DN 1, prima etapă a Centurii Metropolitane Cluj-Napoca

Şase companii au prezentat oferte pentru modernizarea DN1 Florești – Cluj-Napoca, prima fază a proiectului Centurii Metropolitane. În data de 29 ianuarie, Primăria Cluj-Napoca a lansat o licitație pentru lărgirea DN1 la trei benzi de circulație pe o distanță de aproximativ 2 kilometri.

Oferte depuse:

1. PORR Construct (Austria)

2. Asocierea Precon Transilvania (Lider) – Citadina – Civil Engineering Macedonia (Macedonia)

(Drum Asfalt care face parte din Grupul Selina este terț și subcontractor)

3. Asocierea SC FAR FOUNDATION SRL (Leader) și ROSTDORSTROY (Ucraina)

4. Asociere: CON-A OPERATIONS (Leader), DIMEX-2000 COMPANY,OPR ASFALT,DRUM DESIGN,INGINERIE DRUMURI SI PODURI S.R.L.

5. Asociere: VIAROM CONSTRUCT (Leader), Electrogrup,

6. Asociere: IBB-HIB ROMANIA (Leader),IBB Haus – und Industriebau GmbH.

Contractul cu o durată de 20 de luni are o valoare cuprinsă între 102 și 120 de milioane lei. Finanțarea urmează să fie asigurată din fonduri europene, Programul Operațional Transport 2021-2027, dar cu clauză suspensivă, deci semnarea se poate face doar după aprobarea finanțării. Modernizarea tronsonului de 2 kilometri înseamnă lărgirea carosabilului la 3 benzi/sens, dar managementul de trafic prevede ca în timpul lucrărilor să se circule pe o singură bandă pe sens, DN 1 fiind la un trafic de peste 50.000 mașini/zi.

„În baza protocolului de colaborare încheiat în data de 13.12.2022 între părțile Unitatea Administrativ-Teritoriala Municipiul Cluj-Napoca, prin Primăria Municipiului ClujNapoca si Compania Națională de Administrare a infrastructurii Rutiere S.A.(abreviat CNAIR SA) s-a convenit implementarea proiectului ”Drum TransRegio Feleac TR35 Etapa I – Centura Metropolitana TR35 si drumuri de legătură”, cuprinzând si Sectorul prioritar: Drum de legătură B4 – Drum pentru acces la Spitalul Regional de Urgenta amplasat in localitatea Florești, care se realizează prin nodul rutier nr. 7 (km 18+839) cu secțiunea B4.1 modernizare DN1, L=2,155 km”, arată documentele publicate în SEAP.

Read Previous

Daca esti BOS cand esti mic, cand esti mare numa’ te joci!

Read Next

Eveniment cu delicii turcesti din Istanbul si experiente inedite in acest weekend intr-un parc din Cluj