efainlacluj.ro

Loc de joaca pentru copiii cu dizabilitati fizice si psihice la Cluj. Unde se va amenaja

Loc de joacă incluziv pentru copii

Consiliu Local a votat in sedinta din 7 iulie amenajarea în interiorul Parcului Rozelor a unui loc de joacă incluziv pentru copii.

Amenajarea acestui nou tip de parc face parte dintr-un acord de parteneriat privind colaborarea între Municipiul Cluj-Napoca și Asociația Serviciul de Ajutor Maltez în România în vederea amenajării și punerii în funcțiune în interiorul Parcului Rozelor a unui loc de joacă incluziv pentru copii, cu acces liber pentru orice persoană, fiind vorba despre implementarea unui concept nou în România.

Proiectul locului de joacă poartă denumirea de ,,Simfonia prieteniei”. Conceptul a luat naștere la inițiativa unui grup din comunitate, apropiat de misiunea Centrului de zi pentru copii cu dizabilități „Grădinița Malteză”.

În baza parteneriatului, municipiul Cluj-Napoca își dă acordul ca Asociația ”Serviciul de Ajutor Maltez în România”, în calitate de investitor, să amenjeze un loc de joacă incluziv pentru copii, pe terenul localizat la intrarea în parcul Rozelor dinspre strada Plopilor, între fântâna arteziana si Skateparc, în suprafață de 900 mp.

Asociația va asigura finanțarea integrală, va coordona și realiza toate demersurile necesare pentru implementarea obiectivului, urmând ca la finalizarea lui să predea municipiului cu titlu gratuit toate investițiile realizate și amenajările edificate pe suprafața de teren mai sus-menționată.

Scopul proiectului este acela de a asigura copiilor cu dizabilități fizice și psihice drepturi egale în a aborda spațiile publice destinate relaxării și jocului. Se dorește dotarea unui parc cu un loc de joacă incluziv, care să poată fi accesat atât de copiii cu dizabilități cât și de către copiii tipici.

Read Previous

Care este originea cuvintelor romanesti. De unde provin?!

Read Next

Consiliul Judetean Cluj angajeaza. Salarii de 7000 lei net.