efainlacluj.ro

Locul din Cluj care alină suferința bolnavilor in faza terminala de 9 ani. Cati pacienti au beneficiat de grija

Știați că în România mai puțin de 5% din pacienții bolnavi de cancer în faze avansate reușesc să beneficieze de îngrijiri paliative? Adică foarte puțini din cei care nu mai speră la vindecare, dar vor măcar să nu-i mai doară…

Azi se împlinesc 9 ani de când Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca a primit primul pacient.

Din 2013 și până azi, peste 5400 de pacienți au beneficiat de grija Centrului de Ingrijiri Paliative Sfantul Nectarie în condiții de gratuitate absolută.

Spitalul și-a început activitatea cu o capacitate de 20 de locuri. În timp, sub grija Sfântului Eghinei, numărul acestora s-a dublat.

“Totuși, faptul că am avut pacienți din 36 de județe ale țării și lista de așteptare care cuprinde peste 100 de pacienți, trădează numărul insuficient de astfel de servicii, care să ofere (mai ales) o terapie a durerii promptă și impecabilă, dublată de grija față de suflet.

Din acest motiv, am decis creșterea capacității spitalului cu încă 8 locuri. Pare puțin, dar într-un an de zile vom reuși să oferim 2920 de zile de îngrijire în plus. Și-apoi, după cuvântul Scripturii, un pahar de apă rece dat cu dragoste nu va rămâne fără plată.

Procesul e unul complicat, care presupune modificarea unor încăperi, circuite noi, dotare cu toate cele necesare, apoi avize și autorizări. Nu aș fi avut curaj fără entuziasmul colegilor care susțin această idee și cărora le mulțumesc până la Cer.

De asemenea, multe mulțumiri pentru rugăciune și îndemnuri Părintelui Mitropolit Andrei, care a decis ca noul nostru Președinte să fie PS Benedict Bistrițeanul.

Să ne-ajute Bunul Dumnezeu să vedem aceste locuri finalizate!” a spus Bogdan Chiorean, managerul centrului, care pe langa preot mai este si medic!

Read Previous

Imagini superbe filmate cu drona în Grădina Botanică din Cluj. Feerie de culori.

Read Next

Actiuni de dezinsectie la Cluj-Napoca. Cate zile vor dura si intre ce ore.