efainlacluj.ro

Maine se organizeaza la Cluj un eveniment pentru copiii cu dizabilitati. Biletele nu s-au vandut ca painea calda

😞Închide ochii și ai să vezi mai bine.
Oamenii sunt fapte.🤗

💬 Știu că-i greu să citim. Atenția ne zboară într-o mie de direcții, iar viețile noastre par că se năruie precum mormanul ăla de haine care stă să cadă de pe scaun. Ai impresia că dacă stăruiești mai mult de câteva secunde pentru a citi un mesaj, ți-ai pierdut timpul prețios.

💖Dar știți ce mai e prețios? Timpul copiilor cu dizabilități. E prețios deși trece greu, pentru că nu se-ntâmplă mai nimic. De data asta cineva face ceva, iar noi ignorăm iar? De câte ori închidem ochii doar ca să ne ascundem indiferența? De data asta, dacă închizi ochii ai să vezi mai bine! Nu vă certăm, vă cerem doar să aveți încredere că frumosul prinde contur și în întuneric.

Acum că ne-am lămurit că avem cu toții intenții bune, haideți să vă spun o poveste. 🖋
🎅 Era primul meu Crăciun ca spiriduș și am prins un proiect mare în colaborare cu Consiliul Județean Cluj. Trebuia să organizăm serbările școlilor în care învață copii cu diferite dizabilități. Cuvântul dizabilități m-a speriat, recunosc. Cum aveam să îi fac să se simtă bine pe acei copii, dacă mă lăsam pradă propriilor trăiri de neputință? Nici nu aveam ghete îmblănite, iar iarna nu a fost deloc blândă cu noi. Mă trezeam în fiecare dimineață cât încă era întuneric, îl sunam pe Moș Crăciun și pe ceilalți spiriduși, pregăteam recuzita și mergeam în câte o școală din județ. Ne puneam pe umeri multe și o făceam singuri. Ambiția mea era să le fac cea mai frumoasă serbare de Crăciun din câte au avut, dar terenul mi-a arătat că e imprevizibil. Fiecare zâmbet era o victorie și fiecare școală avea particularitățile ei. Am descoperit că sunt mai puternică decât credeam și am dat din puterea asta celor care aveau nevoie.

În ultima zi a proiectului, am vizitat Liceul Special pentru Deficenți de Vedere. După ce copiii de acolo ne-au colindat și au spus poezii, a venit rândul nostru să le înmânăm cadourile. Strângeau cu putere plasele colorate și ne-au rugat să le spunem noi ce se află în ele. Scoteau pe rând fiecare obiect, iar noi le spuneam ce e. Chicoteau de fiecare dată, iar pe chipul lor era inundat de bucurie. În încercarea lor de a pipăi absolut tot ce au primit, mi-au atins hainele din catifea.

  • ”Lore, ce ai pe cap?
  • O căciulă de spiriduș.
  • Și de ce e așa de fină?
  • Pentru că e magică.
  • Pot să o port și eu un pic? Poate se transferă magia.
  • Desigur că poți…”

Am plâns toți, pe rând la câte un colț de cameră. Au trecut vreo 6 ani de la întâmplarea asta și încă țin minte dialogul ăsta. Cred că și ei. Memorează toate clipele de bucurie și interacțiunile care i-au făcut să se simtă un pic mai aproape de ”normalitate”.

De ce m-am vulnerabilizat cu povestea asta? Ca să vă cer ajutorul. De data asta o altă gașcă de oameni faini vin cu un proiect de teatru incluziv pentru copiii cu dizabilități. Biletele nu se vând ca pâinea caldă. Subiectele astea sunt încă greu de digerat, dar eu încă cred că nu am ajuns degeaba în astfel de conjuncturi. Mergeți la teatru și fiți pentru câteva momente și voi acei spiriduși care aduc magia în lumea noastră reală.

Despre spectacolul Închide ochii și ai să vezi mai bine by Şcoala de Joacă
Data:
25 noiembrie, orele 11:30 și 17:00 /
26 noiembrie, orele 11:00, 12:30 și 17:00

Locație: Teatrul Magic Puppet , Str.Eroilor nr.16, Cluj-Napoca

🙏Bilete aici: https://eventbook.ro/event/search?term=inchide+ochii
Copiii cu dizabilități împreună cu însoțitorul lor intră gratuit la spectacol. Toți ceilalți omuleți, care doresc să susțină acest proiect, trebuie să cumpere bilete.

Dacă mi-am făcut treaba, voi să-mi spuneți cumpărând bilete sau publicând articolul să ajungă acolo unde trebuie.

Un articol pregătit cu drag, după o poveste reală, concepută de @Loredana Giță 🤗🥰 storyteller la 💙 Blue Cactus Agency pentru Clujul Copiilor, pentru Oana Popa , @Iulia Rus, @Ramona Săplăcan și toți cei implicați în acest proiect.
Mulțumim! 🙏

spectacol #teatrupentrucopii #evenimentecopiicluj #visitcluj #donate #disability #forkids #romania #clujulcopiilor

Read Previous

Soprana Paula Jeckstadt va canta in concertul “Craciun Vienez” de la Cluj alaturi de orchestra Johann Strauss

Read Next

Tramvaiul lui Mos Craciun va circula si anul acesta la Cluj pe ruta Gara-Bucium. Perioada si orele de circulatie