efainlacluj.ro

Marius Dorner, absolvent al UBB FSEGA Cluj a devenit şef al reţelei bancare globale a gigantului american Citi în regiunea Middle East & Africa

foto: Wall-street.ro

De la Citi România la Șefia Rețelei Bancare Globale pentru Citi Middle East & Africa

Românul Marius Dorner se remarcă în lumea bancară cu o experiență vastă de peste 20 de ani, contribuind semnificativ la dezvoltarea și consolidarea sectorului financiar. Cea mai mare parte a carierei sale impresionante a fost construită în cadrul Citi România, unde a avut o evoluție remarcabilă și a atins poziții cheie în domeniul corporate finance și corporate banking.

Absolvent al Facultății de Științe Economice de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Marius Dorner s-a alăturat echipei Citi în București în anul 2000, începând o călătorie care l-a adus în vârful ierarhiei bancare globale. Cu o licență în bănci și finanțe, Dorner și-a conturat expertiza în diverse domenii ale finanțelor, punând bazele unei cariere solide.

Cu un palmares impresionant, Dorner a ocupat diverse poziții cheie în cadrul Citi, evidențiindu-se ca șef corporate banking pentru România și apoi ca șef global subsidiaries group pentru Africa de Sud. Această evoluție a culminat cu poziția de director divizie companii multinaționale pentru clusterul Rusia, Ucraina și Kazahstan în 2021, subliniind versatilitatea și capacitatea sa de a gestiona cu succes piețe complexe.

În 2022, Marius Dorner a atins un nou apogeu în carieră, fiind promovat în poziția de managing director și Middle East & Africa Global Network Banking Head al gigantului american Citi. Această numire reprezintă o recunoaștere a competențelor sale excepționale în domeniul financiar și a contribuției semnificative aduse în toate rolurile sale anterioare.

Cu o privire retrospectivă, în perioada 2013-2017, Dorner a îndeplinit funcția de director corporate bank, evidențiindu-se prin abilitățile sale de lider și viziunea strategică. Ulterior, a preluat conducerea Citi România, unde a coordonat activitățile sucursalei locale, contribuind la consolidarea poziției băncii în piața financiară românească.

La sfârșitul anului 2022, Citi România a ocupat locul 11 în topul celor mai mari bănci din țară, cu active de 14,4 miliarde de lei și o cotă de piață de peste 2%. Cu o orientare predominantă către creditarea companiilor multinaționale și a sectorului public, Citi România a devenit una dintre cele mai profitabile bănci de pe piața locală.

Read Previous

Un SHOW CARITABIL cu orchestră și muzică JAZZ va avea loc luna aceasta la Cluj-Napoca. Bilete disponibile online.

Read Next

Meci de senzație făcut de Ana Bogdan la TO. Karolina Plišková joacă astăzi primul meci la CLUJ.