efainlacluj.ro

Meci istoric pentru U Cluj maine seara la Sibiu. Va juca a sasea finala de Cupa Romaniei la fotbal.

U Cluj, una dintre cele mai iubite echipe de fotbal din România, se pregătește să intre într-o nouă bătălie pentru Cupa României. Miercuri, 24 mai, stadionul din Sibiu va găzdui finala competiției, în care U Cluj va întâlni echipa Sepsi. Pentru clubul clujean, aceasta este a șasea oară când ajunge în finala Cupei României, dorindu-și să-și scrie o nouă poveste de succes.

Cu o istorie bogată și o bază de fani pasionați, Universitatea Cluj a avut parte de momente de glorie, dar și de înfrângeri amare în precedentele finale ale Cupei României. Performanțele din aceste cinci finale au fost diverse și reflectă parcursul fluctuant al echipei.

Prima finală în care U Cluj a jucat s-a desfășurat în data de 30 septembrie 1934 împotriva echipei Ripensia Timișoara. Din păcate, U Cluj a suferit o înfrângere zdrobitoare, scorul final fiind de 0-5. Cu toate acestea, această finală a fost un moment de mândrie pentru club, deoarece a reușit să ajungă în ultimul act al competiției.

În anul 1942, U Cluj a avut o altă șansă de a câștiga Cupa României, întâlnindu-se cu Rapid București în finală. Din păcate, rezultatul a fost din nou în defavoarea clujenilor, care au pierdut cu scorul de 1-7. Chiar și în fața acestei înfrângeri categorice, suporterii au rămas alături de echipă și și-au arătat sprijinul necondiționat.

A urmat apoi finala din 1949 împotriva echipei CSCA București, în care U Cluj a fost învinsă cu scorul de 1-2. Chiar și în aceste momente de dezamăgire, jucătorii și suporterii au continuat să lupte pentru culorile lor, dovedind un devotament exemplar față de echipă.

După o pauză de mai bine de un deceniu, U Cluj a reușit să ajungă în finala Cupei României în 1965, de această dată învingând echipa Dinamo Pitești cu scorul de 2-1. A fost momentul în care U Cluj a gustat din nou dulcea victorie și a oferit suporterilor săi motive de bucurie și mândrie.

În cea mai recentă finală a Cupei României, desfășurată în 2015, U Cluj s-a confruntat cu FCSB (fosta Steaua București). Din păcate, clujenii au pierdut cu 3-0 finala de pe National Arena.

Finala cu Sepsi se joaca miercuri seara de la ora 20:30 pe stadionul din Sibiu.

Read Previous

FCSB campioana “locurilor 2”. A terminat pe pozitia secunda de 7 ori in ultimele 8 sezoane.

Read Next

UBB locul 1 in Romania la sumele atrase prin programul Erasmus.