efainlacluj.ro

Medicii si parintii din Cluj isi dau intalnire la un eveniment dedicat sanatatii copiilor. Cum poti participa

Părinții din Cluj-Napoca au în această primăvară un eveniment numai bun de trecut în agendă: conferința Pedi Update, eveniment multi-disciplinar adresat părinților clujeni interesați să afle informații noi și de calitate de la experți din diferite specialități medicale.

Ediția din acest an va avea invitați din stomatologie, pediatrie, oftalmologie, psihologie și kinetoterapie. Evenimentul va avea loc în data de 6 mai 2023 în sala de conferințe a Cluj Arena.

 

„Am decis să organizăm conferința Pedi Update pentru că vedem, din experiența noastră de părinți, cât de multă panică poate produce o problemă de sănătate pe care o are copilul nostru. Mai vedem, de asemenea, că deseori părinții aleg să ia decizii neinspirate – nevalidate medical și științific – iar de multe ori aceste leacuri ajung să înrăutățească starea copilului sau să agraveze niște simptome de altfel banale în primă fază. 

La eveniment, părinții vor primi răspunsuri științifice, validate și verificate și vom aborda teme pe care fiecare părinte ar trebui să le știe, pentru binele lui și al copilului”, afirmă Marius Bud, medic stomatolog și organizator al evenimentului.

 

Programul din 6 mai se va întinde pe durata a 4 ore în intervalul 9:00 – 13:00, fiind împărțit în 2 secțiuni separate de o pauză de cafea și va include 5 prelegeri pe subiecte actuale, urmate de o secțiune de întrebări și răspunsuri. De asemenea, conferința include și o tombolă cu premii.

 

Cine sunt speakerii conferinței și despre ce vor vorbi

 

Organizatorii Pedi Update au ales speakeri unul și unul pentru prima ediție a evenimentului; fiecare dintre ei este recomandat de părinți în domeniul său de expertiză, iar subiectele abordate sunt de interes pentru toți părinții.  

 

Dr. Specialist Pedodonție Cristina Mihãlțan va vorbi despre metode de profilaxie (pasta cu fluor, igienizări periodice, fluorizări, sigilări, dieta carioprofilactică) și mituri în stomatologia pediatrică (ex: febră la erupția dentară; dinții de lapte nu se tratează deoarece oricum vor fi înlocuiți; fluorul e toxic etc).

 

Dr. Primar Pediatru Ana Ștefănescu va vorbi despre mituri și adevăruri în bolile copilăriei, una dintre temele care le dau mari bătăi de cap părinților în primii 6 ani de viață ai copilului. Câte răceli e normal să facă un copil într-un an? Ce tratamente adoptăm și ce anume e bine să nu testăm acasă? Când și cum ajutăm copilul să-și crească imunitatea și când avem semnale de alarmă că e ceva în neregulă?

 

Dr. Specialist Oftalmologie Pediatrică Alina Iuga va vorbi despre cum putem să protejăm ochii copiilor noștri în era tehnologiei și când e momentul să ajungem la oftalmolog. 

 

Kinetoterapeutul Delia Nicoriciu va vorbi despre etapele de dezvoltare motorie între 0-3 ani și cele mai frecvente tulburări motorii și de coordonare ale copiilor. 

 

La rândul ei, Zâna Măseluță, psihologul Dana Ryffel, va discuta despre probleme de adaptare ale copiilor la grădiniță, cum îi putem ajuta în această nouă etapă, dar și despre frica de medicul stomatolog: pași, tehnici și jocuri care să-i încurajeze pe cei mici să accepte vizita la medic și să fie chiar entuziasmați de o astfel de activitate.

 

Biletele la Pedi Update sunt disponibile online, iar până în 6 aprilie tichetele se pot cumpăra cu un discount de 25%, la un preț special de 75 lei. 

Detalii și bilete găsiți pe https://institute.mbdental.ro/product/pedi-update-2023/.

Read Previous

Imagini de senzatie cu partiile de la Marisel fotografiate chiar din avion. Galerie FOTO

Read Next

Studentii UBB vor avea acces la infrastructura Ocoalelor Silvice in scopuri Educationale si Cercetare.