efainlacluj.ro

Mihai Silvășan va fi noul antrenor al Naționalei României de Baschet!

Mihai Silvășan va deveni noul antrenor al echipei naționale de seniori. Tehnicianul U-Banca Transilvania a fost propus pentru această funcție de către Consiliul Director al Federației Române de Baschet în ședința de joi dimineața. Ulterior, Silvășan a acceptat să preia în paralel și naționala României. 

În vârstă de 38 de ani, Silvășan este din 2016 antrenorul principal al campioanei României. Succesul său a venit imediat, astfel că până în prezent a cucerit 4 titluri de campion, 5 Cupe ale României și 4 SuperCupe ale României. 

La aceste performanțe se adaugă un titlu adjudecat ca jucător, în 2011. Tot ca jucător, Silvășan ieșit de trei ori vicecampion național și a fost finalist în Liga Europei Centrale. Anterior, ca junior a câștigat 8 titluri consecutive. 

Referitor la activitatea sa sub tricolor, Mihai a fost căpitan al echipei naționale, remarcându-se în special în campania de calificare la EuroBasket 2015. Ulterior, odată ce și-a început cariera de antrenor, acesta a fost secund al lui Zare Markovski.

Mihai Silvăşan

Este o provocare mare pentru mine! Nu am refuzat niciodată prezența ca jucător la națională și nu voi refuza nici ca antrenor. Lucrurile s-au întâmplat foarte rapid, mai sunt multe aspecte de discutat și de pus la punct în ceea ce privește strategia și condițiile în care se va desfășura activitatea lotului național. Sunt onorat și le mulțumesc tuturor celor care au încredere în mine!

Read Previous

Pleacă Neluțu Sabău de la U Cluj în pauza competițională?! “Mă gândesc că poate le trebuie alt antrenor!”

Read Next

Aplicații de la Cluj care ar putea schimba viața nevăzătorilor şi a pacienţilor din spitale, premiate la Gala „10 pentru Cluj”. Elevii Academiei „Descoperă-ți Pasiunea în IT”, premiați de autorități