efainlacluj.ro

Mii de credincioși clujeni au participat la tradiționala Procesiun de Rusalii, desfășurată prin centrul municipiului Cluj-Napoca.

Mii de credincioși clujeni au participat în Duminica Cincizecimii, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiunea de Rusalii, desfășurată prin centrul municipiului Cluj-Napoca. Manifestarea, inițiată în anul 2011 de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, continuă o veche tradiție din Ardeal, având în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului și pentru mediul înconjurător, la sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt.

Evenimentul a debutat la ora 17:00, în faţa Catedralei Mitropolitane, unde Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, înconjurați de un sobor de clerici, au oficiat Vecernia plecării genunchilor. La slujbă au luat parte, pe lângă numeroșii credincioși, preoții din Cluj-Napoca și cei din împrejurimi. De asemenea, au fost prezenți profesori, studenți și elevi de la cele două instituții de învățământ teologic din oraș, tineri din asociațiile de tineret, dar și părinți cu copii, mulți îmbrăcați în straie populare.

Mai multe detalii aici: https://www.mitropolia-clujului.ro/vecernia-plecarii-genunchilor-si-procesiunea-de-rusalii-2024-la-cluj-napoca-2/

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa / Mitropolia Clujului

Read Previous

UBB a început înscrierile la facultate. Cum te poți înscrie.

Read Next

Galerie FOTO. Cum ar arăta centrul Cluj-Napoca cu mai multe străzi pietonalizate.