efainlacluj.ro

Ministrul de externe al Ungariei: ”Îi invit pe oficialii austrieci să fie de acord cu aderarea prietenilor noștri români la Spațiul Schengen”

Ungaria susține aderarea României la Spațiul Schengen, a declarat Ministrul de externe Peter Szijjarto. El spune că a cerut omologului său austriac să fie de acord cu aderarea României. 

„Doresc să îi invit politicos, că să nu zic că-i somez, pe oficialii austrieci să fie de acord cu aderarea prietenilor noştri români la Spaţiul Schengen. Interesul Ungariei e ca România să adere la Schengen în acest an”, a declarat Szijjarto, aflat într-o vizită la Timișoara.

Odată cu intrarea României în Schengen, vor fi inaugurate zece noi puncte de trecere a frontierei dintre România și Ungaria.

„România e a treia cea mai mare piaţă de export pentru noi, este un loc preferat de investiţii pentru capitalul maghiar, avem comunităţi naţionale care trăiesc în cele două ţări, a venit momentul să nu deranjăm legătura dintre cele două ţări prin puncte de trecere”, a mai precizat ministrul de Externe maghiar.

Sursa: Europa Liberă

Read Previous

Cum arată plantele carnivore de la Grădina Botanică din Cluj. Galerie FOTO

Read Next

Septembrie plin de experimente muzicale inedite la Cluj Symphony Experience