Persoanele cu dizabilități din Cluj-Napoca pot depune cereri pentru persoanele cu dizabilități.
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a întâlnit marți, 20 decembrie 2022, cu persoanele aflate în evidența Sectorului social-filantropic și misionar al Eparhiei, printre care se află și rromii din comunitățile de la Pata Rât și Turda.
Astfel, în curtea Centrului Eparhial, din Piața Avram Iancu, de la ora 12:00, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a binecuvântat pe cei prezenți și le-a oferit 450 de pachete cu alimente neperisabile pentru sărbătorile de iarnă. În total, au fost pregătite 750 de pachete, celelalte urmând a fi împărțite în zilele următoare.
Înainte de a le oferi darurile, Părintele Mitropolit Andrei le-a adresat celor prezenți un cuvânt duhovnicesc, în cadrul căruia a subliniat importanța sărbătorii Nașterii Domnului și faptul că Hristos ne învață pe toți să fim buni și să ne ajutăm aproapele.
Darurile oferite au fost achiziționate de Asociațiile „Filantropia Ortodoxă” și „Christiana” din Cluj-Napoca, aflate sub patronajul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, în parteneriat cu Parohia „Quern-Neukirchen” din Flensburg, Germania.
La împărțirea pachetelor au ajutat și elevi de la Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca.
La sărbătorile mari de peste an, Arhiepiscopia Clujului oferă mereu pachete substanțiale, cu alimente neperisabile și produse de igienă. De asemenea, în fiecare săptămână, prin intermediul Sectorului social-filantropic, acordă ajutoare (pachete cu alimente și sprijin financiar) persoanelor aflate în situații dificile.
De întreaga acțiune social-filantropică se ocupă consilierul social-misionar al Arhiepiscopiei Clujului, Iustin Liciniu Câmpean, alături de inspectorul social Carmen Bârsan și de asistentul social Adela Timar, din cadrul Sectorului social-filantropic și misionar al Eparhiei.
În prezent, Arhiepiscopia Clujului are 56 de proiecte şi programe sociale, care acordă adăpost, hrană, îmbrăcăminte, medicamente, îngrijiri medicale și paliative, educaţie copiilor şi tinerilor, alină suferinţele celor bolnavi şi dau speranţă acolo unde nu mai este. Astfel, conform datelor de anul trecut, în scop filantropic, a fost cheltuită suma totală de 18.352.363 lei, de care au beneficiat 17.324 de persoane, printre care un număr însemnat de persoane de etnie rromă.
Mai multe detalii aici https://bit.ly/3G8dTaT
Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului