efainlacluj.ro

Mitropolitul Andrei a binecuvântat angajații și deținuții de la penitenciarul Gherla.

În fiecare an, la 29 iunie, Administrația Națională a Penitenciarelor marchează Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România. Cu două zile mai devreme, joi, 27 iunie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat angajații și deținuții din Penitenciarul de Maximă Siguranță din Gherla, județul Cluj. Evenimentul a avut loc cu prilejul prăznuirii în avans a Sfinților Apostoli Petru și Pavel, protectorii sistemului penitenciar din România.

Astfel, de la ora 9:00, în capela penitenciarului, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici.

La slujbă au participat autorități civile și militare, conducerea penitenciarului, personalul angajat şi persoane private de libertate din cadrul unității de detenție, precum și alți invitați.

După citirea Sfintei Evanghelii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură despre pocăință și dobândirea iertării păcatelor.

„Calea reabilitării în fața lui Dumnezeu este pocăința”, a subliniat Mitropolitul Clujului.

Mai multe detalii aici: https://www.mitropolia-clujului.ro/binecuvantare-arhiereasca-la-penitenciarul-de-maxima-siguranta-din-gherla/

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Penitenciarul Gherla / Facebook

Read Previous

UBB, parteneriat cu instituții din China pentru dezvoltare sustenabilă.

Read Next

16.000 de persoane în plimbare pe Strada Potaissa la Piața de flori altfel